Yüzbaşı’dan Başkan Şen’e hayırlı olsun ziyareti Yüzbaşı’dan Başkan Şen’e hayırlı olsun ziyareti
Nilüfer Gölü kıyısında gerçekleşen toplantıya Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Başkanı Necdet Özer, Biga Pomaklar Derneği Başkanı İrfan Çınar, Biga Amatör Balıkçılar Derneği Başkanı Cengiz Güler, Bosna Hersek Kültür Derneği Başkanı Süleyman Duran, Biga Kafkas Kültür Derneği Başkanı Caner Şık ve derneklerin yöneticileri ile Kalafat Köyü Muhtarı Hasan Yavuz, işletmeci Volkan Erel katıldılar.

Boşnak böreği ve Boşnak poğaça böreği ile kahvaltı yapan Biga Dernekler Platformu üyeleri ile Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga'nın öncelikli sorunlarının belirlenmesi konusunda fikir alışverişinde bulundular. Nilüfer Gölü etrafında yürüyüş yapan heyet, Nilüfer Gölü içindeki kafeterya ve büfelerin işletmecisi Volkan Erel'den çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan'a Biga Dernekler Platformu'nun çalışmalarını anlatan dernek başkanları, yapılması gereken proje ve çalışmaları da paylaştılar.

İktidar olacaklarını söyleyen CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; "Bugün Biga’mızın bir değeri olan Nilüfer Gölü’nde Dernekler Platformu üyesi derneklerimizin Başkan ve yöneticileriyle birlikte verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Boşnak böreği ile Boşnak pogaça ekmeğini tattık, hep birlikte kahvaltı yaptık. Nilüfer Gölü’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldım. Yürüyüş yolunda gölün etrafında bir tur attık. Bigamız için yapabileceğimiz çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. İktidara geldiğimizde Bigamız için öncelikli yapacağımız çalışmaları konuştuk" dedi.

"İKTİDARA GELDİĞİMİZDE..."

Dernek yöneticilerinin taleplerini dinleyen ve iktidara geldiklerinde Biga'nın öncelikli yol haritasını hazırlayıp bir an önce çalışmaya başlayacaklarını söyleyen Çanakkale Milletvekili Ceylan; "İktidara geldiğimizde Bigamız için ve Çanakkalemiz için bir yol haritamız var. Bu yol haritasında Biga'nın önemli bir yeri var. Biga için bir kültür rotası çalışması güzel bir fikir. Bu konudaki çalışmalarınızı bütünleştirip, projelendirdiğinizde, iktidarımızda öncelik vereceğimiz projelerimiz arasında yer vereceğiz. Biga'ya hizmet eden önemli sivil toplum kuruluşları olarak bir arada olabilmeniz güzel. Biga kültür gezisi güzergahı oluşturularak turizme kazandırılmalı ve Biga’ya katkı sağlanmalı. Elimizden ne gelirse bu konuda sizlerin yanında mücadele etmeye hazırım. Sizlerin önemli bir göreviniz var. Dernekler olarak sivil toplumu yansıtıyorsunuz. Biga’yı yönetenlerce daha çok dikkate alınmanız gerekiyor. Sizlere daha çok kulak vermeli kenti yönetenler. Burada da güzel bir ortam var. Nilüfer Gölü'nün su seviyesinin korunması için gerekli çalışmaların yapılmasını önemsiyorum. Nilüfer Gölü düzenlemesi tam tamamlanarak hayata geçirilmeli. İşletmecimiz de iyi niyetli ve özverili bir şekilde mücadele ediyor. Umarım bir an önce açılış yapılır. Tüm bunların yanı sıra çevremize ve doğamıza da sahip çıkmalıyız. Doğamıza hep birlikte sahip çıkmak, hepimizin görevi. Benim gördüğüm bir eksik de Biga'nın turizmi. Biga, turizm alanında hak ettiği noktada değil. Çok önemli potansiyelleri mevcut. Bunlar değerlendirilmeli ve Biga ekonomisine katkı sağlamalı" ifadelerini kullandı.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi