"Çocuk Bayramı Kupası" futbol turnuvası düzenlendi "Çocuk Bayramı Kupası" futbol turnuvası düzenlendi

Geçmiş yönetimlere teşekkür eden Bigaspor Başkanı İbrahim Küçük, diğer yönetimlerden farklı bir misyonla yola çıktıklarını, ligdeki hedeflerini, kulübün mali yapısıyla ilgili planlarını, transfer politikalarını, farklı branşlardaki çalışma hedeflerini ve tesisleşmeye verdikleri önemi anlattı.

"BİGASPOR CAMİASI ADINA TEŞEKKÜR EDERİM"

Bigaspor'da futbolculuktan antrenörlüğe farklı görevlerde sorumluluk aldığını ve hayali olan başkanlık görevine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Bigaspor Başkanı İbrahim Küçük; "Genel kurulun bize teveccüh göstermesiyle başkan olarak ben ve diğer 8 arkadaşımızla birlikte yönetimimizi oluşturduk. 9 tane de yedek üyemiz var. Bunu 18 kişi olarak düşünmememiz gerekiyor. Biga’da spor ve Bigaspor için yapmamız gereken her şeyi, hep birlikte yapabilme düşüncesiyle yola çıktık. Ben uzun yıllar sporun içerisinde bulundum. Futbolculuk yaptım. Teknik direktörlük yaptım. Artık sorumluluk almamız gerektiğini düşündüğümüz için, genç ve dinamik bir kadroyla göreve talip olduk. Bundan önce hizmet etmiş tüm yönetici arkadaşlarımıza, bu camiaya hizmet etmiş bütün herkese teşekkür ediyoruz. Bundan önceki yönetimler dönem dönem ‘o sene bu sene’ sloganıyla çıktılar. Yarışmacı takımlar kurdular. Ciddi fedakarlıklar yaptılar. Netice itibariyle koydukları hedeflere ulaşamadılar ama bu kulüp için her türlü fedakarlığı yapıp hizmet ettiler. Kendilerine Bigaspor camiası adına teşekkür ederiz" dedi.

"BİZİM FARKLI BİR MİSYONUMUZ VAR"

Yarışmacı bir takım kurma ana hedefiyle yola çıkmadıklarını söyleyen Başkan Küçük; "Biz farklı bir misyonla, farklı bir hedefle yola çıktık. Kendi yönetimimizi genç ve dinamik bir kadro olarak oluşturduk. Bigaspor’un içerisinde de sporcu kadrosuyla da yönetici kadrosuyla da yüzlerin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Sporcu kadromuzu da genç ve dinamik isimlerden oluşturacağız. Biga’yı en iyi şekilde temsil edecek, gençlerden oluşan, hedefi olan, futbola aç, futboldan beklentisi olan gençlerimize bu fırsatı vermek istiyoruz. Öncelikle ana hedefimiz, ligde yarışmacı bir takım olmaktan ziyade, bölgemizi en iyi şekilde temsil etmek. Çanakkale bölgemizi iki takım olarak temsil ediyoruz. Çanakkale temsilcisi Bozcaadaspor, Biga temsilcisi Bigaspor takımı olarak bölgemizi temsil ediyoruz. Diğer yapacağımız faaliyetlerle ve projelerimizle iyi ve kalıcı bir şeyler yapmak istiyoruz. Ana hedeflerimiz bu" ifadelerini kullandı.

"LİGDEKİ HEDEFİMİZ..."

Ligdeki hedeflerini de 3 maddeyle açıklayan Başkan Küçük; "Ligdeki hedef anlayışımız; alt ikide kalmamak. Bölgedeki takımın üstünde yer almak. Takımın performansına, motivasyonuna göre de yukarıyı yakalayacak bir pozisyon da olursa yönetici arkadaşlarımızla, camiamızla her tür fedakarlığı yaparak Bigaspor’u belki de özlemiş olduğumuz profesyonel lige çıkarmak da olabilir. Ama ana hedefimiz farklı. Ana hedefimiz bölgedeki kendi takımımızla, altyapımızla, tesisleşmeye önem vermek. Onlara uzun yıllar verilmeyen ya da zaman zaman kısmen verilen fırsatları biraz daha fazlalaştırarak onların önünü açmak adına mücadele edeceğiz" dedi.

"FUTBOL DIŞINDA BRANŞLARDA DA..."

Bigaspor'un farklı branşlarda da boy göstereceğini söyleyen Başkan İbrahim Küçük; "Teknik heyet anlamında da yine birkaç gün önce Bigamızdan yetişmiş, dedesi Mustafa Çaçan, Adaspor’da başkanlık yapmış, benim futbolculuğum dönemimde başkanlığımı yapmış, rahmetli babası antrenörlük dönemimde yöneticiliğimi yapmış, Coşkun Öz kardeşimizle, soyadı gibi, öz Bigalı, Biga’da doğmuş, Biga’da büyümüş, Biga’nın bütün şartlarını bilen, hedefleri olan, hırslı, genç arkadaşımızla anlaştık. Yine bu sene Bigaspor tarihinde ilk olacak. Belediye başkanımızın da tavsiyesi ve destekleriyle Bigaspor yaz kız futbol takımı oluşturduk. Katılımdan son derece memnunuz. Burada yeterli performansı gördüğümüzde inşallah önümüzdeki yıl futbolda kız futbol takımı olarak da Bigamızı, Bigasporumuzu üst ligde temsil etmek adına da projelerimiz var. Bu kulübün altında diğer futbol branşları dışında farklı branşlara da zaman zaman fırsat bulursak, zemin oluşursa, gerekli destekleri görürsek, biz kendimiz de yöneticiler olarak her türlü fedakarlığı yapacağız, diğer spor dallarında da kulübümüzü geliştirmek istiyoruz" dedi.

"TESİSLEŞME İÇİN FEDAKARLIK YAPACAĞIZ"

Bigaspor'un tesisleşmeye ihtiyacı olduğunu ve tesisleşme konusunda yönetim olarak her tür fedakarlığı yapacaklarını söyleyen Başkan Küçük; "Tesisleşme anlamında Bigaspor ön sahasının, halı sahanın yenilenmesi, Bigaspor tesislerinin, lokalin, Bigaspor’a yakışır hale getirilmesi adına işletmecimizle görüştük. Kendi işlerine yatırım yapmaları tavsiyesinde bulunduk. Onlar gerekli yatırımları yaparlarsa onların devam etmesi yönünde bizim açımızdan bir sıkıntı yok. Ama farklı bir pozisyon olursa, yönetim kurulu olarak düşüncemiz, sosyal tesisimizi Bigaspor’a yakışır, ailelerin oturabileceği, sosyal bir kulüp haline getirebilmek. Bunun için her türlü fedakarlığı yapıp, farklı projelerle de kendi tesisimizi geliştirme hedeflerimiz var. Yarışmacı olmaktan çok bizim seçimde de söylediğimiz gibi alan taraftan veren tarafa geçme gibi bir hedefimiz var. Bütün arkadaşlarımız zamanını verecek. Projelerini üretecek. İmkanları oluşturacağız. Bigaspor’un herkesin sahip çıkacağı bir kulüp haline getirebilmek için de... Bugüne kadar da herkes sahip çıktı. Çeşitli firmalarımız, dünya markası Doğtaş, belediye başkanımız her zaman sahip çıktı. Genç ve dinamik kadromuzla biz de el birliğiyle iyi şeyler yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"İNGİLİZCE DERSİNDEN SOSYAL AKTİVİTELERE..."

Soruları da yanıtlayan Bigaspor Başkanı İbrahim Küçük, Bigaspor için kalıcı gelir kaynakları üreteceklerini, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak durabilmeleri için çeşitli faaliyetlerin yer alacağı bir program uygulayacaklarını söyledi. Başkan Küçük; "Biz yönetici arkadaşlarımızla beraber Bigaspor’a kalıcı gelirler sağlamak için çaba sarfedeceğiz. Öncelikle tesisleşme adına çeşitli adımlar atacağız. Kulüp binamızı Biga’da spora, Bigaspor’a, Bigamıza yakışır hale getirmek için mücadele edeceğiz. Mali konularla ilgili gerekli projelerimizi ürettik. Zaman içerisinde yavaş yavaş uygulamaya başlayacağız. Şimdiye kadar alışılagelmiş bazı projeler var. Bunlar yıllardır bazı esnaflar ya da bazı insanlar üzerinden gidiyor. Biz bunları Bigaspor’un kendi gelirleri olabilecek hale getirme çabası içerisinde olacağız. Esnafımızı çok rahatsız etmeyeceğiz. Bu, bir gönül işi. Yönetici arkadaşlarımızla beraber buraya gönül verdik. Biz Bigaspor çatısı altında Biga’da spora hizmet etmek için buradayız. Sadece Bigaspor olarak düşünmeyelim. Seçim konuşmamda da söyledim. Ülkemizde kötü alışkanlıkların çok alt yaş gruplarına kadar indiği herkes tarafından gözlemleniyor. Bu çatı altında ne kadar çok öğrenciye spor yaptırabilirsek, sporu sevdirebilirsek, burada İngilizce kursu, matematik kursu, abide gezileri, turistik geziler, ailelerle birlikte piknikler, tiyatro... Yani yapabileceğimiz her şeyi daha profesyonel bir düşünceyle yapma hedefimiz var. Tabi bunları yaparken de takımımızla, Bigamızı da en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edeceğiz. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Yönetici arkadaşlarımızla kendimize güveniyoruz. Biga’daki sporu seven insanlara güveniyoruz. Bu destekler, yönetici arkadaşlarımıza yapılacak destekler değildir. Kendi çocuklarına yapılan desteklerdir. Biz onların çocukları için, kendi çocuklarımız için, Biga’daki insanlar için taşın altına sorumluluk alarak elimizi koyduk. Herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Sorumluluklarımızın farkındayız" dedi.

"3 ÇARPI 8 FORMÜLÜ..."

Transfer politikalarıyla ilgili soruya ise Başkan Küçük; "Transfer konularını genel olarak antrenörümüze bıraktık ama yönetim kurulu olarak da kendi düşüncelerimiz var. Benim antrenörlük dönemimde de ilk başladığımda söylediğim bir slogan vardı. 3 çarpı 8 modelim vardı benim. Her antrenör farklı değerlendirebilir. Hepsine saygı duyarım. 8 tane kendi mevcut takımımız içinden oyuncu tutabilmek, 8 tane kendi altyapımızdan oyuncu içeriye katabilmek, 8 tane de yine hedefleri olan, dışarıdan bazı oyuncuları da getirip, oyuncuları kaynaştırıp hedeflere yürümek gibi bir hedefimiz var. Genel olarak genç bir takım oluşturmayı düşünüyoruz. Kendi altyapımızdan oyuncularımıza yer vermek istiyoruz. Bölgesel Amatör Lig sert bir lig. Orada mücadele edebilecek, kulübümüze yararlı olabilecek oyuncularımıza yer vermek istiyoruz. Biz sadece futbol kulübü değiliz. Aynı zamanda spor kulübüyüz. 2 yıllık dönemimiz var. Çalışacağız" yanıtını verdi.

Basın toplantısında As Başkan Levent Şahin, Genel Kaptan İlker Kılıç, Futbol Şube Sorumlusu Vahit Kaşdemir, Hukuk İşleri Sorumlusu Ömer Ilgın ve kulüp müdürü Semih Özmucur da yer aldılar.

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi