Yunanistan askeri heyeti Türkiye'ye geldi Yunanistan askeri heyeti Türkiye'ye geldi
Biga Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Melih Akyıl, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Kurul Delegesi Hüseyin Erdoğan ile Genel Sekreter Mustafa Mutlu Ankara'da TOBB’un 70. Kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldı.

Türk iş dünyasının çatı kuruluşu TOBB, 70’inci yılında 70 bin fidan dikerek hatıra ormanı oluşturma kararı aldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Oda ve Borsa camiası Ankara’da Birlik Merkezi’nde bir araya geldi.

TOBB’un 70’inci kuruluş yıl dönümünde; 81 ilden gelen iş dünyasının temsilcileri Ankara’da Birlik Merkezi’nde buluştu. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıda; Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Başkanlığı yapmış olan Cemil Çiçek, Ticaret Bakanlığı yapmış olan Hayati Yazıcı, Milletvekilleri, Oda ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları ile delegeler yer aldı.

HİZMET ŞEREF BELGESİ VE TAKDİMİ

70. yıl etkinliğinde ayrıca 10-20-30 yıl görev yapmış delege ve genel sekreterlere hizmet şeref belgesi ve plaketleri takdim edildi. Bu kapsamda 20.'ci yılını tamamlayan NTSO Genel Sekreteri İsmail Hakkı Aydoğan ve NTB Genel Sekreteri Uğur Aydoğan ile 10. yılını tamamlayan Ürgüp TSO Genel Sekreteri Emrullah Başer'e TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından hizmet şeref belgesi ve plaketleri takdim edildi.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, TOBB’un 70’inci kuruluş yıldönümünü tebrik ederken, “Ülkemizin en güçlü ve en etkin kuruluşlarından biri olmayı başaran TOBB’un ülkemizin ekonomik kalkınmasında çok önemli bir rol oynadığının her zaman bilincinde olduk. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kuruluşundan bu yana sürekli kendini geliştirmiş, 70 yıllık yolculuğu neticesinde yerel bir kuruluştan, dünya çapında iş birlikleri gerçekleştiren ve üstlendiği görevlerle özel sektörümüzü yurt dışına da taşıyan önemli küresel bir aktör haline gelmiştir” dedi.

Hükümet olarak firmaların ihtiyaç duyduğu mevzuat alt yapısını hazırladıklarını dile getiren Bakan Mehmet Muş, ekonomide başarılı sonuçlar almanın kamu ve özel sektör işbirliğinden geçtiğini kaydetti. Küresel gelişmelere rağmen Türkiye ekonomisinin gösterdiği büyümenin önemli olduğunu vurgulayan Bakan Muş, “Türkiye 2022 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7,3 büyüyerek, yüksek oranlı büyüme performansını sürdürdü” diye konuştu.

70’NCİ YIL ANISINA 70 BİN FİDAN

10-20-30 yıl görev yapmış delege ve genel sekreterlere plaket takdim edilen törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, camia olarak 70 yılda büyük bir yol kat ettiklerini anlattı. Yönetim Kurulu olarak 70’nci kuruluş yıldönümünü taçlandırmak adına 70’nci Yıl Hatıra Ormanı oluşturma kararı aldıklarını açıklayan Hisarcıklıoğlu, "Tam 70 bin fidan dikeceğiz. Camiamıza yakışan bu ormanı, ülkemize kazandıracağız. Böylece hem çevreye ve doğaya katkı verecek, hem de gelecek nesillere kalıcı bir miras bırakmış olacağız” dedi.

Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin otomobil üretme hayalini gerçekleştirmek üzere öncülük yapıp, TOGG’u hayata geçiren, tarımda 50 yıllık hayalimiz olan lisanslı depoları başlatan, Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nı kuran, yurt dışında Ticaret Merkezi açan ve çok geniş bir yelpazede, özel sektöre hizmetler sunan, işlerini kolaylaştıran, Oda-Borsa sisteminin dünyada örnek gösterildiği bir seviyeye ulaştık. Değişim ve dönüşümün öncüleri haline geldik. Elbette daha yapacak, çok işimiz var. Ülkemizi hak ettiği yere çıkarmak için, iş dünyası daha hızlı koşmak zorunda. Proje fabrikası haline gelen, yerel kalkınmanın itici gücü olan 365 Oda/Borsa yönetimlerini, meclislerini ve tüm çalışanlarını kutluyorum.” diye konuştu. " dedi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi