Biga'nın İlkokul ve Ortaokulu'nda yeni dönem Biga'nın İlkokul ve Ortaokulu'nda yeni dönem
Ödül töreninde konuşan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Kaymakamlığı tarafından başlatılan Biga Akademik Başarıyı Arttırma Projesi'nin meyvelerini toplamaya başladıklarını söylerken; "Geçen yıl 9 öğrencimiz yüzde 1'lik dilime girerken bu sene 17 öğrencimizin bu başarıyı göstermesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti" ifadelerini kullandı. Öte yandan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu konuşmasında başarıda emeği geçen Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'e ve eğitim camiasına da teşekkür etti.

Listenin ilk sırasında Biga Ortaokulu'ndan Ali Eren Sever yer alırken, ikinci ve üçüncü sırada ise Özel Biga Kampüs Koleji Ortaokulu öğrencileri Efe Bartu Aykar ile Eymen Tuğrul Önal yer aldılar.

Biga'dan yüzde 1'lik dilime giren öğrencilerden 7 öğrenci Özel Biga Doğa Ortaokulu'ndan, 5 öğrenci Özel Biga Kampüs Koleji Ortaokulu'ndan, 3 öğrenci Biga Ortaokulu'ndan, 1 öğrenci Cumhuriyet Ortaokulu'ndan, 1 öğrenci ise Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu'ndan oluştu. 17 öğrenciden 12'si özel okullardan, 5'i ise devlet okullarından.

Kaymakamlık Makamı Toplantı Salonu'nda yapılan ödül törenine Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, başarılı öğrenciler, öğretmen ve okul idarecileri ile veliler katıldı.

"BABAP MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI"

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ödül töreninde yaptığı konuşmada; "Geçen yıl 9 öğrencimiz yüzde 1'lik dilime girerken bu sene 17 öğrencimizin bu başarıyı göstermesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Biz de hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin bu sevinçlerine ortak olmak istedik. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başında kaymakamlığımız tarafından hayata geçirilen 'Biga Akademik Başarıyı Arttırma Projesi'nin (BABAP) meyvelerini almaya başladık. Uygulamaya koyduğumuz Eğitim Koçluğu ile amacımız, öğrencilerimizin gerek derslerde gerekse sınavlarda takibini sağlamak ve öğrencilerimize özel çalışma yöntemlerini ortaya koymaktır. Bu şekilde öğrencilerimizin özgüvenini, motivasyonunu arttırmayı hedeflemekteyiz. İlk yıl olarak güzel bir gelişme kaydettik. Önümüzdeki yıl BABAP projemizi daha kapsamlı daha detaylı programlayarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Sizlerin başarıları bizlerin gururu oluyor. Tabi öğrencilerimizin kişisel başarısının yanı sıra bu başarıda emeği olan ailelerimize, Milli Eğitim Müdürümüze, Şube Müdürlerimize, okul idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Erdinç DOLU LGS'de %1'lik dilime giren öğrencilere hediye ve plaketlerini takdim ederek, öğrencileri, ailelerini, okul idareci ve öğretmenlerini tebrik etti.

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi