Yaralı halde bulunan leylek, tedavi altına alındı Yaralı halde bulunan leylek, tedavi altına alındı
Bir araba görseli olabilir
Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Başkan S.Kaya Üzen’in katılım yaptığı programda TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin Otomobili Togg’un serüvenini ve geldiği noktayı anlattı. Program TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın TOGG Gemlik Tesisleri sunumu ile devam etti.

Daha sonra Başkanlar Fabrika ziyaretinde Gövde bölümünü, Boya Bölümü ve Montaj Bölümünde incelemelerde bulundular ve Araç Banttan çıkış bölümünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan S.Kaya Üzen “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Aralık 2019'da lansmanı yapılan, 18 Temmuz 2020'de fabrikasının inşasına başlanan TOGG’da geri sayıma çok az kaldı. Togg, Türkiye'nin fikri ve sınai mülkiyet haklarına sahip olduğu, küresel ölçekte rekabetçi bir otomobil markası yaratma hedefiyle ortaya çıktı. 2030'a kadar çeşitli segmentlerde 5 farklı modeli ile dünya yollarında olacak.

Başkan Üzen, 2023'ün ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanan Togg'un 1,2 milyon metrekare alana kurulu Gemlik'teki tesislerinde incelemelerde bulunduk. Fabrikadaki iş ve süreçler nasıl gidiyor onlara baktık hem de montajı tamamlanan robotlarla ilgili bilgi aldık. Fabrikanın inşaatında, üretim proseslerinde son teknolojilerin kullanıldığını belirterek, montaj hattında 208 robot kullanıldığını, Avrupa'nın en temiz boyahanesinin de Gemlik'te kurulduğunu bildirdi.

TÜRK İŞ DÜNYASININ GURURU..

Başkan üzen son olarak “Türk insanının hayali, 1960’da yarım kalan bir rüyamız vardı. Türkiye’nin otomobilinin yapılması. Türk patenti ile üretilecek bir otomobilin yapılması. Dünya ile teknolojik alanda aynı zamanda yüzde 100 elektrikli IP hakları bize ait olan yüzde 51 yerli olan otomobili. Rabbim nasip ederse 29 Ekim 2022 tarihinde fabrika açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz.

TOBB olarak liderlik ettiğimiz Türk iş dünyasının gururu TOGG’u İnşallah Mart ayında Çanakkale’de ve tüm Türkiye’de göreceğiz ve hep beraber bineceğiz. TOGG’un üretim süreçlerinde emeği geçen herkesin ellerine, emeklerine sağlık.” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi