Art arda depremler! Bu sefer 4.4 Art arda depremler! Bu sefer 4.4
Törende konuşan Çanakkale İl Tarım Müdürü Erdem Karadağ, “2022-2023 Yılları Su Ürünleri Av Sezonu açılışını Biga/Kemer de yaptık. Tüm Balıkçılarımıza kazasız, belasız, ağlarının dolu, kazançlarının bereketli olduğu bir sezon geçirmelerini temenni ederiz.” Dedi.

Türkiye'de 15 Nisan'da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül itibariyle sona erdi. Biga’da 2022-2023 balıkçılık av sezonunun açılışı için Kemer Köyü Su Ürünleri Kooperatifi önünde bir tören düzenlendi. Törene, Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ, AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Biga Kaymakamı Erdinç DOLU, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, Biga Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet ELBİ, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan PASTIRMACI, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan DOĞAN, Çanakkale Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erhan ÇİFTÇİ, Çanakkale ve Tekirdağ Deniz Ürünleri Avcı ve Üreticileri Birliği Başkanı Naci KARABİBER, daire müdürleri ve balıkçılar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım Müdürü Erdem Karadağ “Ülkemizin önemli geçim kaynaklarından olan balıkçılık için balık popülasyonunu sekteye uğratmamak adına her yıl 15 Nisan’da av yasağı başlamaktadır. Balıkların üreme ve büyüme dönemi olan süre bu gece itibariyle sona eriyor. Kemer köyümüz, su ürünlerinin avlanması konusunda önemli bir potansiyele sahip. 2022-2023 Yılları Su Ürünleri Av Sezonu açılışını yaptık. Tüm Balıkçılarımıza kazasız, belasız, ağlarının dolu, kazançlarının bereketli olduğu bir sezon geçirmelerini temenni ederiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 2022-2023 su ürünleri av sezonu dualarla ve hayırlı olsun temennileriyle açıldı.

Gece yarısı başlayan yeni av sezonu için denize açılacak olan balıkçılar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, “2022 -2023 su ürünleri av sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesini diliyor, balıkçılarımıza rastgele diyorum” dedi.

Çanakkale’ li balıkçılar yeni av sezonu öncesi, 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldılar.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi