AB, Türk dönerini tescile hazırlanıyor AB, Türk dönerini tescile hazırlanıyor
Antep Fıstığı Hasat Şenliğine; Vali İlhami AKTAŞ ve Eşi Songül AKTAŞ, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Ayvacık Kaymakamı İlker EKER, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ, AK Parti İl Başkanı Naim MAKAS, Şapköy Muhtarı Nevzat KAPTAN, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN, Borsa Meclis Üyeleri Cengiz YANMAZ, Nazmi TOK, İl Genel Meclis Üyeleri, kurum temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Fıstık hasat şenliği programı, Vali İlhami AKTAŞ, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve beraberindeki heyet tarafından Şapköy köyünde edilen duaların ardından Antep fıstığının ağacından hasat edilmesi ile başladı.

Ardından köy meydanında üreticiler tarafından yetiştirilen ürünlerin sergilendiği stantlar gezilerek, ürünler hakkında bilgi alındı. Üretim safhasında çekilen fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi gezildi.

Şapköy Köyü Muhtarı Nevzat KAPTAN ve üreticilerle bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, Antep Fıstığının, yetiştirilmesinden hasadına kadar yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek, bol kazançlar temennisinde bulundu.

Şapköy köyü meydanında devam eden Antep Fıstığı Hasat Şenliği töreni Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Antep Fıstığı Hasat Şenliği töreninde, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Ayvacık Kaymakamı İlker EKER, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem KARADAĞ ve Şapköy Muhtarı Nevzat KAPTAN tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmaların sonrasında, müzik dinletisi ve Ayvacık Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi izlendi.

Hasat şenliği ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen “İlimizde 115 çeşit ürün üretilmekte olup, bunlardan 47 ürün, üretim miktarı bakımından Türkiye’de ilk on sırada yer almaktadır. Antep fıstığı da ilimizde önemi her geçen gün artan katma değeri yüksek ürünlerimizdendir. Ayvacık ilçemiz zeytin ve zetinyağı’nın ardından bu yıl 200 ton üretim beklentimiz ile Antep fıstığında da adından söz ettirmeye başladı. Baklavadan yemeklere, tatlılardan çerezlere kadar hemen her alanda Türk mutfağının değişmez lezzetleri arasında yer alan Antep fıstığında ilk hasatı Sayın Valimiz, Sayın Vekilimiz, Sayın Kaymakamımız, kurum temsilcilerimiz ve vatandaşlarımız ile bugün gerçekleştirdik.

Antep Fıstığı hasat şenliğinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Antep Fıstığının, yetiştirilmesinden hasadına kadar yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyor, bölge üreticisine bol bereketli kazançlar temenni ediyorum.” dedi.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardında tören programında; Vali İlhami AKTAŞ, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU ve protokol üyeleri tarafından en kaliteli Antep fıstık üretimi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri ile fıstık yetiştiriciliği eğitimine katılan vatandaşlarımıza katılım belgesi ve sertifikaları verildi.

Daha sonra konuklara hasat edilen Antep fıstığı ikramının ardından Tarım Sigortalarının Önemi ve Fıstık Yetiştiriciliği hakkında yapılan bilgilendirmenin sonrasında Antep Fıstığı Hasat Şenliği programı son buldu.

Haber merkezi

Editör: Haber Merkezi