Çiftçilere yerli ayçiçeği tohumu dağıtıldı Çiftçilere yerli ayçiçeği tohumu dağıtıldı
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca ve Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, büyükbaş hayvan yetiştiricilik işletmesi sahibi Hüseyin Bozkuş’a Hastalıktan Ari İşletme Belgesi verildi. Bozkuş’a belgesini takdim eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, " İlçemiz Gümüşçay Beldesinde da faaliyet gösteren Tokuç Organik Tarım Ve Hayvancılık San. Tic. Aş. Brusella ve Tüberküloz hastalıkları yönünden ari işletme belgesi alarak önemli bir başarıya imza attı.." dedi.

Biga’da hayvancılığı geliştirmek için süt işletmelerinde Hastalıktan Arilik oluşturmanın birinci öncelik olduğunu vurgulayan İlçe Müdürü Atmaca, "Bakanlığımızın da Hastalıktan Ari İşletmelere, damızlık boğalar dışındaki altı ay yaşın üzerindeki erkek hayvanlar hariç, tüm sığırlar için ari işletme desteklemesi yapılmaktadır. Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren diğer işletmelerimizin de bir an önce Hastalıktan Ari İşletme Belgesi almak için İlçe Müdürlüğümüze başvuru yapmalarını talep ediyorum. İşletme anlayışlarından ve üretimlerinden dolayı tüm Ari İşletme sahiplerini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Belgeyi teslim alan firma sahibi Hüseyin Bozkuş ise "Yoğun denetim ve çalışma temposunun ardından alınan bu belge ile kaliteli süt ve besi üretimimiz tescillendi" dedi.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi