Türkiye nüfusunun yüzde kaçı çocuk , TÜİK açıkladı Türkiye nüfusunun yüzde kaçı çocuk , TÜİK açıkladı

Vali İlhami AKTAŞ, Parion Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Vedat KELEŞ, Apollon Smintheion Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Davut KAPLAN, Alexandria Troas Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Erhan ÖZTEPE, Maydos Kilisetepe Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Göksel SAZCI, İnkayası Mağarası Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. İsmail ÖZER, Tenedos-Bozcaada Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Turan TAKAOĞLU, Assos Kazı Heyet Üyesi Arş. Gör. Caner BAKAN ve Troya 2. Kazı Heyeti Başkan Yardımcısı Enes CAN ile Parion Kazı Evinde bir araya geldi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Cemil AGAS, Troya Müzesi Müdür Yardımcısı Kemal ÇİBUK ve İÇDAŞ Bölge İdare Koordinatörü Şerif MUTLU’ nun da bulunduğu görüşmede Vali İlhami AKTAŞ, kazı heyeti başkanları ile bir süre görüşerek sohbet etti.

Kazı heyeti başkanları Vali İlhami AKTAŞ’ a, devam eden kazı alanlarındaki çalışmalar ile ilgili bilgi vererek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Toplantıda; kültür turizminde önemli bir yere sahip antik kentlerin ve ören yerlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımlarının daha etkin yapılarak, bölgede kültür turizminin daha da gelişmesine yapacağı katkıyla birlikte Çanakkale’ye yapılan turizm yatırımları ve çalışmalar ile ilimizin sahip olduğu tarihi değerlerinin daha iyi korunmasında izlenecek yöntemler ele alındı.

Toplantı sonrasında Vali İlhami AKTAŞ, kazı çalışmaları devam eden Parion kazı alanını inceleyerek kazı çalışmaları ve ören yeri hakkında Parion Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Vedat KELEŞ’ ten bilgi aldı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından Kazı başkanları tarafından yürütülen çalışmaların hem bölge hem de ülke turizmi açısından oldukça önemli olduğunu belirten Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale’deki arkeolojik kazı heyeti başkanlarına kazı çalışmalarında başarılar diledi.

Haber merkezi

Editör: Haber Merkezi