Hastane randevusunda yeni dönem! Hastane randevusunda yeni dönem!



Biga’da3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü önünde ve Biga 70.Yıl ASM de stant kurularak halka bilgilendirme amaçlı el broşürü dağıtılarak, çocuklara da diş fırçası hediye edildi.

Her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Halk Sağlığı Haftasının bu yılki teması ‘Kronik Hastalıklarda Tarama ve İzlemler’ olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda toplum bilincinin arttırılması amacıyla; Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli tarafından etkinlikler düzenlendi.

Dünyada en sık görülen, en fazla ölüme ve engelliliğe neden olan bulaşıcı olmayan hastalıklara (kalp ve damar hastalıkları, kanserler, diyabet ve kronik hava yolu hastalıkları) bağlı erken ölümlerin (70 yaş altı ölümler) 2025 yılına kadar %25 azaltılması ülkemizin bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili temel hedefidir.

Aile hekimleri kendilerine kayıtlı olan obez, hipertansif, diyabetik ve kardiyovasküler risk değerlendirmesi yapılması gereken hastalar, yaşlı bireyler ve sağlıklı bireylere dair listelerden tarama ve izlem işlemlerini yapmaktadır.

Bu konuda halkı bilgilendirmek için 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli vatandaşlara kronik hastalıklar, yaşlı sağlığı ve obezite ile ilgili broşür dağıtımı yaptı.

MEHMET ZÖDEŞ

Editör: Haber Merkezi