25 Nisan’da Çanakkale'de 7 ilçede kesinti yaşanacak! İşte kesinti saatleri 25 Nisan’da Çanakkale'de 7 ilçede kesinti yaşanacak! İşte kesinti saatleri

Bu yıl 12-17 Eylül 2022 tarihleri arasında 35’cisi gerçekleştirilen Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Ahilik Haftası’nı kutlayarak, “Ahilik birlik, kardeşlik, hoşgörü, dayanışmayı esas alan bir kültürün parçasıdır. Tüm esnafımızın Ahilik Haftası Kutlu olsun.”dedi.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinliğin düzenlendiğini belirten Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur “Türk töresinde bulunan bir kurum olan Anadolu Ahiliği, bugün bize kardeşliği, dostluğu, hoşgörüyü, insan sevgisini, dayanışmayı, yardımlaşmayı, güvenirliği, ahlaklı ve iyiliksever olmayı öğretiyor. Ahi bir zanaatkâr bir meslek sahibine denir. Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydaşı olan insanı esas almıştır.” diye konuştu.

Ahilik teşkilatının, bundan 8 asır önce Ahi Evran tarafından kurulan bir esnaf dayanışma teşkilatı olduğunu hatırlatan Başkan Mutur “Bugünkü esnaf odalarımız gibi. Halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Ahilik felsefesini yaşayan esnaf yetiştirmiş, mesleğinde ehil olmayanlara asla ahilik belgesi vermemiş, esnaf ve sanatkarlar arasında çıraklık, kalfalık ve ustalık hiyerarşisi oluşturmuş, çalışma hayatının yanı sıra sosyal hayatın gelişmesine de katkı sağlamıştır. "açıklamalarını yaptı.

TEŞEKKÜR EDİYORUM
Başkan Mutur, “Ahilik Haftası münasebetiyle başından sonuna kadar yaptığımız etkinliklere destek olan ve katkı veren valimize, milletvekillerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, müdürlerimize, muhtarlarımıza ve bizlerle birlikte çalışan tüm oda ve birlik yöneticilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi