Türkiye nüfusunun yüzde kaçı çocuk , TÜİK açıkladı Türkiye nüfusunun yüzde kaçı çocuk , TÜİK açıkladı
Bir 16 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Bayramiç Belediyesi, Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Bayramiç Ziraat Odası organizasyonu ile düzenlenen ve Çanakkale Ticaret Borsası olarak destek verdiğimiz 23-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Bayramiç’te düzenlenen "İda Koyun & Keçi Panayırı" kortej yürüşünün ardından açılış töreni ile başladı.

İDA Koyun Keçi Panayırı, T.C. Çanakkale Valiliği, Bayramiç Ziraat Odası, Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bayramiç Belediyesi ve TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğünün destekleri ile gerçekleşmektedir.

Panayırın açılışında, Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun,Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran, Başkan Yardımcısı İlhan Ulus, TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, SGK Müdürü Hilmi Ercan , Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ,Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Meclis Başkanı Yücel Çayıroğlu, Genel Sekreter Gülçin Zeybekoğlu, Çanakkale OSB Başkanı Fahrettin Ersoy, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İ.Volkan Temiz, Ticaret Borsası Meclis Başkan Vekili Aslı Akgül, Yönetim Kurulu Üyesi Ruhi Badem, Meclis Üyeleri Sinan Erdoğan, Natık Civir, Genel Sekreter Sevcan Elver ile banka müdürleri ve üreticiler yer aldı.

Bayramiç Kapalı Pazaryerini şenlik alanına dönüştüren panayır için özel olarak standlar büyük ilgi gördü.

Etkinliğe ilişkin Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen yaptığı açıklamada şunları belirtti; İlki gerçekleştirilen Koyun Keçi Panayırında Odamız ve Borsamız müşterek standı ile katılım sağlayarak, etkinliğe destek oluyoruz.

Küçükbaş hayvancılıkta başarılı adımlarla kazanç sağlanabileceğine vurgu yapan Üzen, panayırın üretici bazında büyük bir sektörel buluşma olduğunu kaydetti.

Programları ile dolu dolu geçecek panayırda emeği geçen Belediyemize, Bayramiç Ziraat Odamıza ve Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği kıymetli yöneticileri ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Panayırın tüm kesimler için hayırlı olmasını diliyoruz”dedi.

Borsa Meclis Başkanı Abdullah Deniz ise yaptığı açıklamada, Küçükbaş hayvancılık sektörümüze büyük fayda getireceğine inandığımız ve destek olduğumuz İda Koyun & Keçi Panayırının tüm kesimlere hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Panayırların önemine vurgu yapan Başkan Deniz bu gibi etkinlikler tüketiciyle buluşmayı, hayvan ticaretini, kaliteli örnek hayvanların sergilenmesini amaçlarken ayrıca yetiştiricinin kaynaşmasını ve motivasyonunun arttırılmasını da desteklemektedir.”dedi.

Deniz son olarak “Bizler Ticaret Borsası yetkilileri olarak "İda Koyun & Keçi Panayırına tüm sektör temcileri ve üreticilerimizi davet ediyoruz”diyerek sözlerine son verdi.

İda Koyun & Keçi Panayırı 23 Eylül 2022 Cuma günü saat 20.30'da Bayramiç Özgürlük Parkı'ndaki etkinlikte Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı Belgin Ahun ile Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı Alper Ayorak sahne alacaklar. Panayırın ikinci gününde ise sabah saat 11.00'de Bayramiç Belediye Düğün Salonu'nda Veteriner Hekim Tahir Yavuz, 'Koyun Hastalıkları Ve Sağlık Koruma Uygulamalan' konulu bir seminer verecek. Daha sonra saat 14.00'te Bayramiç Kapalı Pazar yerinde "Keçi Güzellik Yarışmaları" yapılacak. Panayırın üçüncü günü olan 25 Eylül 2022 Pazar günü ise gün boyu canlı hayvan gösterimi yapılacak ve panayır saat 23.30'da bitecek.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi