Biga Devlet Hastanesinde “Numune Alma Yöntemleri Eğitimi” Verildi Biga Devlet Hastanesinde “Numune Alma Yöntemleri Eğitimi” Verildi

Kapalı Pazar Yerinde 30 Eylül – 2 Ekim 2022 tarihleri arasında Türkiye'nin ve bölgenin en büyük tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen 123 firmasının katıldığı fuar, yoğun bir şekilde ziyaret edildi. Tarım sektörünü Biga’da buluşturan ve Güney Marmara tarım ve hayvancılığın gelişmesine önemli katkılar sunan fuar, çok sayıda ilden firmanın katılımıyla Kapalı Pazar Yerinde gerçekleştirildi.

16. düzenlenen Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nda, tarım makinaları, güneş paneli, traktör ve ekipmanları, hayvansal üretim makineleri, sulama sistemleri, tarımsal danışmanlık, gübre, ilaçlama, yem katkı maddeleri, gıda gibi ürünlerinin yanı sıra, yöresel lezzetler yer aldı.

16. Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nda başta Biga olmak üzere, çok sayıda ilden firmalar ürünlerini sergiledi. Bölge il ve ilçelerden çiftçiler, üreticiler, akademisyenler, bayiler, ilgili kurum, kuruluş, oda ve dernek üyeleri fuarı yoğun bir şekilde ziyaret etti.

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Şadan Doğan, “Biga’da Sivil toplum kuruluşları, dernekler, kamu, yerel yönetimler başta olmak üzere kentin tüm dinamikleri olarak konu Biga olduğunda aynı masa etrafında bir araya gelebilmeyi her zaman başardık. Bu fuarın geldiği nokta bunu açıkça gösteriyor. Biga olarak ilk başladığımız günden bu yana büyük ilerlemeler kaydettik. Biga’nın tüm dinamikleri olarak, uygun koşulları sağlayabilirsek ikinci bir fuarı yapabilecek durumdayız. Biga’nın ekonomik dönüşümüne katkı sağlayan fuarın başladığı günden bu yana ciddi yol kat ettik. Bu fuara katkı veren, değer veren herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’mizin 2023’e uygun olarak yatırımın artması, ihracat hacminin büyümesi özet olarak ülkemizin kalkınması vatandaşlarımızın daha rahat bir ortamda faaliyetlerini sürdürerek gelişmiş ülke standartlarına ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Mehmet özdeş


Editör: Haber Merkezi