Rakibinden 1 oy farkla muhtar seçildi Rakibinden 1 oy farkla muhtar seçildi
AK Parti İnsan Hakları Birim Başkanı Şerafettin Uyanık son dönemlerde AK Parti’ye ve yöneticilerine terör örgütü tarafından saldırılar yapıldığını belirterek, insanlık dışı bu eylemlerin Pkk’nın gerçek yüzünü herkesin görmesi noktasında bir daha tanık olunduğunu belirtti.

AK Parti İnsan Hakları Birim Başkanı Şerafettin Uyanık parti binasında düzenlediği basın açıklamasında sözlerine, Pkk terör örgütünün Son zamanlarda Parti yöneticilerimize yönelik saldırılarını katliamlarını kınıyor, lanetliyoruz. İnsanlık dışı bu eylemlerin Pkk’nın gerçek yüzünü herkesin görmesi noktasına bir kez daha tanık olduk ifadeleriyle başladı.

Pkk’nın kendisi gibi düşünmeyen hiç bir Kürt halkını bırakın kabul etmeyi yaşam hakkı bile tanımayıp adına özgürlük dedikleri insan kıyımına öldürmelere devam ettiğini belirten Uyanık:” Gün geçmiyor ki ölüm haberleri duyuyoruz adeta ülkemizde ölüm makineleri gibi can almaya devam ediyor her gün farklı bir vahşete imza atılıyor” dedi.

Terör örgütü Pkk’nın özgürlük adı altında bir insanın en kutsal yaşam hakkını elinden alarak binlerce masum vatandaş ile güvenlik güçlerini özgürlük, eşit yaşam ve barış adı altında katlettiğini dile getiren Uyanık:” Bende Kürt kökenli bir vatandaş olarak haykırıyorum. Benim Türk, Laz, Alevi, Çerkez, Roman kısaca Türkiye'de ismini sayamadığım ve bu ülkenin vatandaşı olan hiç bir kimseyle bir sorunum yok. Eşit yurttaş, eşit yaşam kısaca eşitlik adına hiçbir ayırım görmüyorum. Yine haykırarak söylüyorum “PKK Kürt halkının temsilcisi değildir" PKK öldürdüğü şehit ettiği güvenlik güçlerimizin ve masum vatandaşlarımızın ve oğlu kandırılarak dağa götürülmüş Kürt annelerimizin feryadı bizim feryadımız gözyaşları ve acısı bizim acımızdır ne yapsanız boş biz etle kemik gibiyiz birlikte can bulduk birlikte can veririz evelallah " şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi