CHP'den parti aleyhine çalışan üyelere ihraç CHP'den parti aleyhine çalışan üyelere ihraç
Biga Belediye Meclisi toplantısında, minübüs hat sayısının arttırımı tartışma yarattı. İYİ Partili İbrahim Demircan, “Belediyenin paraya ihtiyacı var diye 45 arabayla hizmet verilebilen bir yerde 60 tane arabanın olduğu yere 5-10-16 tane araba konulması son derece yanlış.”dedi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise, “Burada siyasi malzeme elde etmek istiyorsanız buradan size ekmek çıkmaz”ifadelerini kullandı.


Biga Belediye Meclisi toplantısında, 5 . Madde şehiriçi minibüs hat sayısının artırılmasına dair, Mali hizmetler Müdürlüğünün 30.09.2022 tarih ve13502 sayılı yazısı oylanmadan gündem dışı bırakıldı ve tartışma konusu oldu.

“AYDINLATMA DİREĞİ TAKACAĞINIZA ARKADAŞLARIN PARALARINI ÖDEYİN”
İYİ Partili İbrahim Demircan, “Hazırlamış olduğunuz bir rapor var 76 araca kadar araçların yükseltilmesiyle ilgili. Bir komisyon topladığınızı iddia ediyorsunuz ama bu komisyonda konunun muhatapları yok. Bakın çıktılar kendileri izah ettiler durumu 60 arabamız var 15 arabamız yatıyor dediler. Sizde diyorsunuz ki 45 aracın yettiğini görüyoruz biz araba arttırmıyoruz. Biz bugün burada evet demiş olsaydık bağımsız meclis üyeleri ve millet ittifakı olarak bugün bu araçlar buradan geçmiş olacaktı. Bunu kaldırdığınızı söylüyorsunuz ama niye kaldırdığınızı söylemiyorsunuz. Bugün Belediyenin paraya ihtiyacı var diye 45 arabayla hizmet verilebilen bir yerde 60 tane arabanın olduğu yere 5-10-16 tane araba konulması son derece yanlış. Bir yerden fedakârlık edin aydınlatma direkleri takacağınıza bu arkadaşların paralarını ödeyebilirsiniz söz konusu ağabeylerimizin, kardeşlerimizin ekmek parası. Bu çok ciddi bir konu. İş buraya gelince kadar bu abilerimizi esnaflarımızı göz önünde bulundurmuyorsunuz ama meclisten geçiremeyeceğinizi anladığınızda bu olayı iptal ediyorsunuz”diye konuştu

“BURADAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ”
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan daha sonra: “Burda bizim o arkadaşların parasını ödememiz için mahkeme kararını bekliyoruz süreç böyle işliyor. Esnaf arkadaşlarımızın mağduriyetini onların yanınızda olduğunu ifade ediyorsunuz. Biz esnafa sormadan sadece belediyeye para lazım diye 10 tane hat vermedik. Biz meclis üyesiydik ret verdik. Biz burda bir tane hat artışı yapmadık. Burada siyasi malzeme elde etmek istiyorsanız buradan size ekmek çıkmaz. Çünkü biz üç buçuk seneden beri esnafımızı nasıl yanında olduğumuzu en iyisini esnaf biliyor. Bugüne kadar onların bir tane talebini geri çevirdik, hepsi burada. Desinler ki başkanım biz sizden bunu istedik, bunu yapmadınız”şeklinde cevap verdi.

Mehmet özdeş


Editör: Haber Merkezi