MEB'de ‘görevde yükselme’ atama sonuçları açıklandı MEB'de ‘görevde yükselme’ atama sonuçları açıklandı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu‘nun katılımıyla “Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu” konferansı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Sadi Akman, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, Çanakkale protokolü, STK Temsilcileri, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Program; ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü Öğr. Gör. Sedat Çılgın, yüksek lisans öğrencileri Ceyhun Demir ve Derya Şentürk tarafından icra edilen Türk Halk Müziği dinletisi ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat Murat, “Dünya çok önemli bir çağ yaşıyor. Günümüzde artık öyle bir noktaya gelindi ki saniyeler içerisinde büyük değişiklikler oluyor. Teknolojiyi iyi kullanan dünyaya da hakim oluyor. Bu çağa ayak uyduran ülkemiz de ulaşımdan, iletişime, sanayiye kadar yapılan çalışmalar ile artık söz sahibi. Türkiye sözü dinlenen bir ülke haline geldi.

Osmangazi Köprüsü, Çanakkale Köprüsü dedelerimizin rüyasıydı. Teknolojik gelişmelerde, asla sınır taşımayan hayaller kurmalıyız. Gelecekte ne hayal edersek bunlar gerçekleşecek. Hocalarımıza her zaman söylüyorum, gece gündüz çalışmak zorundayız. Ben bu imanla, azimle, kararlılıkla hocalarımızın bu bilgileri, öğrencilerimize aktarmasını istiyorum. Bugün dünden, yarın bugünden iyi olacak” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından verilen “Lojistik, Mobilite ve Dijitalleşme Ekseninde Türkiye’nin Ulaşım Vizyonu” konferansına geçildi.

Gelişmenin, kalkınmanın olmazsa olmazının ulaşım olduğunu vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlık olarak insan, veri ve yük taşıdıklarını, taşıdıkları bu 3 unsuru güvenli, kolay ve hızlı yapmak için projeler ürettiklerini belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün dünyaya örnek projelerden olduğunu dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2023 metre orta açıklığı, deniz üzerinde 318 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en büyük köprüsünü Çanakkale'ye inşa ederek önemli bir lojistik koridoru, yani saatlerce süren bir feribot yolculuğunu sadece altı dakikaya düşürdük. Bunu yıllar boyu anlatacağız. Bu bir matematiktir aslında. Hem bu köprünün içerisinde bir matematik formülleri var. Bunun finansal olarak da bir matematik formülü var. Çünkü burada bir yapım maliyeti var. Bu yapım maliyetini siz devlet bütçesini de yapsanız da kısa zamanda ödemeniz gerekiyor ama devlet bütçesinden bunu yapma imkanınız yok. Uzun yıllara yayılan bir finansal modelle bu projeyi yaptık ve 4 yıl gibi böyle ileri teknoloji gerektiren bir projeyi bitirip ülkemize kazandırdık. Ülkemizin coğrafi konumunun avantajlarını mutlaka fırsata çevirmemiz gerekmektedir. Avantajların etkilerini ilerleyen yıllarda göreceğiz. Planlamalarımızı bunun üzerine kurduk ve çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Konferans, hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Programın ardından ÇOMÜ Rektörlük Binası önünde fidan dikimi yapıldı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından ÇOMÜ Şeref Defteri imzalandı.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi