Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisinin Temeli Atıldı Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisinin Temeli Atıldı
Biga’da hastanelerde yoğunluk arttı, vatandaşlar kış aylarının gelmesiyle birlikte ortaya çıkan mevsimsel gripten korunmak için aktarların yolunu tuttu.

Biga’da kış aylarının başlamasıyla beraberinde mevsimsel gribi de getirdi. Mevsimsel gripten korunmak isteyen vatandaşlar, aktarlarda satılan ıhlamur, zencefil, zerdeçal, tarçın, adaçayı gibi bitkilere yoğun talep gösterdi. En çok sattıkları ürünün ıhlamur olduğunu söyleyen Biga’da 1912 yılından günümüze hizmet veren ikikapılı baharat’ın 4. Kuşak işletmecisi Adnan Kürkçü, kış aylarında doğal ürünlere vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Asırlık mekânın 4. Kuşak işletmecisi Kürkçü, "Ihlamurun içine kalktığımız zencefil, havlıcan, tarçın hibiskus kaynatıp içersek bu vücudumuzdaki bütün bağışıklık sistemini güçlendiriyor, boğaz ağrısı ve ses kısıklığına çok iyi geliyor. Ayrıca Vücudun direncini arttırıyor. Biz bunu bütün olarak hem müşterimize ikram ediyoruz hem de tavsiye ediyoruz. Şuan en çok sattıklarımız ıhlamur, adaçayı ve hibiskus. Bunların hepsi C vitamini. Ihlamur bizim burada ucuz. İstanbul'da pahalı. Bizim burada 150-200 Lira civarı, İstanbul'da 400-500 civarı satılıyor. Grip olduğumuzda kullanacağımız toz çeşitlerimiz de var. Toz zencefil, zerdeçal bunları balla karıştırıp kullanabiliriz bunlar da çok etkili”dedi.

AL-GİT USULÜ KAHVE
Kürkçü, “Bir yıldan beri ikikapılı kahve olarak da hizmet veriyoruz. Pandemide bu açığı gördük, bir de halkımıza değişik kahveler sunmak istedik. Şu anda filtre kahve çeşitlerimiz var. Menengiç kahvesi, Dibek kahvesi, Nohut Kahvesi, Süt tozu, Gold kahve. Nohut Kahvemiz Biga’mızın ünlü Cemil Usta'nın Kahvesi kendimiz oradan alıp paketliyoruz. Salep üretimimize başladık. Filtre kahvelerimizi yakında burada fincan olarak satışa sunacağız al git usulü. Kullandığımız kahve orta sertlikte bir kahvedir. Orta yumuşaklıkta bir de çifte kavrulmuş olanı var 2 sert kahvemiz var bunları halkımıza sunmaya devam ediyoruz”ifadelerini kullandı.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi