Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Tarım ve Ormanı Bakanı Vahit Kirişci’ye seslenirken, çiftçinin üreterek zarar ettiğini ileri sürüp, “Sayın Bakana sesleniyorum : -üreticinin gözlerinin içine bakarak yanıtlayın- bu ülkenin hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticileri adına soruyorum: "Üreterek zarar edilir mi?" Maalesef, artık ekonomik manzara bu” diye konuştu.

CHP’li Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvan üreticilerinin sorunlarını gündeme getirdi. Özgür Ceylan, Tarım Kredi Kooperatifleri’ninEkim Ayı Yem Fiyat Listesine göre 50 kilogramlık kuzu yeminin 324, toklu yemin ise 322 lira olduğunu belirtirken, TMO’nun besici ve yetiştiricilere arpanın kilosunu 5,25 lirada sattığını hatırlattı. Özgür Ceylan aynı arpanın piyasada 6 TL’ye satıldığını belirtirken, “Bunun nakliyesi ve KDV'sini de ekle, üretici neden TMO'dan alsın?” diye sordu.

Üreticinin 120 liraya mal ettiği karkas kuzu etini kasapların 88-90 lira bandında satın aldığını belirten Özgür Ceylan, “Üreticilerin yem maliyetleri nedeniyle zarar ettiğini ve damızlık koyunlarını artık kesime gönderdiğini görmüyor musunuz?” diye sordu. CHP Özgür Ceylan, AKP İktidarının icat ettiği model ile çiftçinin“ürettikçe” zarar ettiğini belirtirken, “Sayın Bakana sesleniyorum -üreticinin gözlerinin içine bakarak yanıtlayın- bu ülkenin hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticileri adına soruyorum: "Üreterek zarar edilir mi?" Maalesef, artık ekonomik manzara bu” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi