Biga'da Çiftçilere Tarımsal Destek Biga'da Çiftçilere Tarımsal Destek
Meralar Islah Ediliyor Hayvancılık Gelişiyor

Biga’nın Bozlar Köyü Muhtarı Mehmet Diken; hayvancılığı geliştirmek ve ot kalitesini arttırmak için yürütülen mera ıslah çalışmasını başlattı.

Kışlık kaba yem açığını kapatarak, hayvancıkta en önemli girdi maliyetini oluşturan yem ihtiyacını en az maliyetle karşılamak amacıyla yürütülen "Mera Islahı Projesi" çalışmaları bugün Bozlar Köyü’nde başladı.

Bozlar Köyü Muhtarı Mehmet Diken, “Köyümüz adına kazanılan mera ıslahı projesi için 24.12.2022 cumartesi günü bayırlarda sürüm ve ot ekimi yapılacaktır. Tüm hayvan sahipleri için imece usulü çalışma yapılacak olup gelmeyenlerin hayvanları bu meradan faydalanamayacaktır.”dedi.

Diken , “Ekonomimizin vazgeçilmez unsurlardan biri olan hayvancılığımızın geliştirilerek, kaba yem açığını azaltacak doğal mera alanlarında hayvanlarımızın otlatılabilmesi amacıyla çalışıyoruz. Yapacağımız bu çalışmaların her geçen gün gelişen köyümüz hayvancılığına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyor, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin de daha az maliyetle daha fazla para kazanması hedefliyoruz”

Cahit MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi