Bigalı iş adamlarından Ankara çıkarması Bigalı iş adamlarından Ankara çıkarması
Biga’da Sosyal Güvenlik Kurumu'na, EYT kararı sonrası emeklilik hesabı yapan vatandaşlar akın etti. Kurumun önünü mesai saati başlamadan bilgi almak isteyenler tarafından doldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda yapılacak düzenlemeye ilişkin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yaptığı açıklamada, “Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır. Yapılan düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor.” açıklaması yaptı.

Açıklanan bu karar büyük sevinç yaşatırken, milyonlarca kişi, e-devlet ve internet siteleri üzerinden araştırma yaparak, emeklilikle ilgili nasıl işlem gerektiğini araştırmaya başladı. Oluşan yoğunluk nedeniyle e-devlet SGK uygulamasında zaman zaman aksamalar da ortaya çıktı.

YOĞUNLUK YAŞANDI
Biga’da emeklilik planı yapan çok sayıda kişi, bilgi almak için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun önüne mesai saati başlamadan gelerek çalışanları beklemeye başladı. Kapıların açılmasıyla birlikte vatandaşlar görevli memurlardan bilgi almaya çalıştı.

EYT ile ilgili kanun teklifinin yeni yılda TBMM’ye gelmesi, ocak ayında yasalaşarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi