Biga Belediyesi'nden Larva İlaçlaması Biga Belediyesi'nden Larva İlaçlaması
Biga Belediye Meclisi, 2023 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda, meclis üyeleri 8 gündem maddesini görüşerek oy birliğiyle kabul edildi ve bazı konular komisyonlara sevk edildi.

Geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu vefat eden Ülkü Ocakları eski genel başkanı Doç. Dr. Sinan Aktaş’ın ruhuna bir Fatiha okunması ile başlayan toplantıda konuşan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “2023 yılı hepimiz için hayırlara vesile olsun. Güzel, bereketli, huzurlu bir yıl olsun inşallah” dedi.

Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda, ilk olarak Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Komisyon, Sadettin Sert (AK Parti), Mümin Kahraman (AK Parti), Sıtkı Keçeci (MHP), Tamer Ergün (İYİ Parti) ve Erhan Sürer (CHP) isimlerinden oluştu.

Toplantıda ayıca gündemin ikinci maddesinde Biga Belediye meclis çalışmaları ile ilgili tatil yapılacaksa tatil ayının ve ayın ilk haftası içinde yapılacak meclis toplantı gününün tespiti görüşüldü. Buna göre 2023 yılında tatil yapılmaması, her ayın ilk haftası Salı günü toplanmasına oybirliğiyle karar verildi. Meclis toplantısında Biga Belediyesi’nde tam zamanlı olarak çalışan 16 sözleşmeli personelin sözleşmeleri oy birliğiyle yenilenirken gündemin beşinci maddesinde oybirliğiyle İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı.

Gündemin yedinci maddesinde ise Çavuşköy Mahallesindeki 1220 ada 1 nolu parselin bulunduğu bölgede yapılması planlanan Açık Hava Kompleksi ve Engelsiz Yaşam Merkezi projesi kapsamında imar yolları, ada hatları ve plan fonksiyonlarının yeniden düzenlenmesi görüşüldü. İlgili madde Başkan Erdoğan tarafından İmar Komisyonuna sevk edildi.

Toplantının son gündem maddesi ise Biga Belediyesi tarafından şehirde faaliyet gösteren spor kulüplerine nakdi yardım yapılması ve miktarların belirlenmesiydi. İlgili madde oybirliğiyle Plan Bütçe Komisyonu ile Gençlik ve Spor Komisyonuna sevk edildi.

Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi