AB, Türk dönerini tescile hazırlanıyor AB, Türk dönerini tescile hazırlanıyor
Anıtkabir'de hareket etmeden saygı nöbeti tutan Çanakkaleli asker nöbet değişimi sırasında memleketlilerine gurur yaşattı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Biga basınına Ankara’ya götürdü. Düzenlenen iki günlük gezi programı kapsamında Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Program kapsamında heyet Anıtkabir’ide ziyaret etti. Burada Biga’lı heyet hareket etmeden saygı nöbeti tutan askerlerin nöbet değişimlerini ilgiyle izledi. Aralarında Çanakkaleli askerinde olduğunu öğrenen heyet memleketlileri ile gurur duydu.

ÖZEL OLARAK SEÇİLİYORLAR
Anıtkabir'de hareket etmeden saygı nöbeti tutan ve nöbet değişimleri ilgiyle izlenen askerler, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nin eğitim birliklerinden gönüllü olanlar arasından özel olarak seçiliyor. Saygı nöbetçilerinin, en az 1.80 metre boyunda olması, vücutlarının görünen yerlerinde dövme veya yara izinin olmaması gerekiyor. Atatürk'e gösterilen saygının sembolü saygı nöbetçileri, 7 noktada nöbet tutuyor. Nöbetçilerin 2'si Asanlı Yol'un başında, 2'si bayrak direğinin bulunduğu alanda, 2'si mozole binasının girişinde, 1'i de mozole binasının içinde bulunuyor. Anıtkabir'deki törenlerde ise törenin özelliğine göre nöbetçi sayısı artıyor ve nöbet yerleri çeşitleniyor. Askerler, 1 saatlik nöbetleri boyunca hareket etmeden duruyor. Anıtkabir'i ziyaret edenler, heykel gibi duran askerleri ilgiyle izlerken, yanlarında hatıra fotoğrafı çektiriyor. Askerlerin nöbet değişimleri de yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi