Türkiye nüfusunun yüzde kaçı çocuk , TÜİK açıkladı Türkiye nüfusunun yüzde kaçı çocuk , TÜİK açıkladı
Biga Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği üyeleri, “Geleceğime Sahip Çıkıyorum” adlı proje ile Fatih İlkokulu ile birlikte farkındalık etkinliği düzenlendi.

“Geleceğime Sahip Çıkıyorum” adlı proje çerçevesinde Fatih ilkokul öğrencileri su tasarrufunun önemine dikkat çekti, fidan dikimi gerçekleştirdi.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Fatih İlkokulu Müdürü Ahmet Ulus, Biga Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Ayfer Sucuka, Dernek üyeleri, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

"Geleceğimize sahip çıkıyorum" projesi çerçevesinde öğrenciler şiirler okudu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen Biga Gönüllü Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Ayfer Sucuka'ya çiçek takdim ederek dernek üyelerine ve Okul Müdürü Ahmet Ulus'a da bu farkındalık için teşekkür etti.

Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Ayfer Sucuka, ilçe genelinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek ,suyun tasarruflu kullanılmasına dikkat çektiklerini dile getirerek, "Toplumun her kesimini bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Gönüllü Kadınlar Derneği olarak üyelerimiz ile birlikte ilçe genelinde okulları gezerek, suyun tasarruflu kullanılması hakkında projelerimizi sunuyoruz. Okullarımızda sosyal sorumluluk proje ödevi ile öğrenciler, aile bütçesine katkı sağlıyor, ödüllü yarışmalar ile öğrencilerimizi ve ailemizi tasarrufa teşvik etmiş oluyoruz. Projemizdeki hedefimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz sayesinde her evde uygulanmış olacak,4 kişilik 1 aile 300 lira tasarruf yapacak bu da yılda 3 bin 600 lira demektir" dedi.

Program sonunda fidan dikimi yapıldı.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi