Uyumadan önce 11 zeytin yiyin! Bakın ne işe yarıyor Uyumadan önce 11 zeytin yiyin! Bakın ne işe yarıyor
Özel Biga Belediyesi Eczacı Zübeyde AYDIN Çocuk Gündüz Bakımevi’nde 16 Ocak Dünya Hijyen Günü kapsamında miniklere hijyen kuralları öğretildi. Kış enfeksiyonlarının da yoğun yaşandığı bu günlerde, en temel koruyucu adımın el hijyeninden geçtiğinin vurgulandığı etkinlik renkli görüntülerle gerçekleşti.

Biga Devlet Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi ve Eğitim Hemşiresi tarafından 16 Ocak Dünya Hijyen Günü nedeniyle; Özel Biga Belediyesi Eczacı Zübeyde AYDIN Çocuk Gündüz Bakımevi ziyaret edilerek Sağlıklı bir yaşam için hijyenin önemine dikkat çekildi. Biga Devlet Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Halime KARA tarafından hijyen kuralları, el yıkama ve hastalıkların bulaş yolları konusunda çocuklara bilgiler aktarıldı.

Temizlik alışkanlığının erken yaşlarda çocuğa kazandırılmasının pek çok avantajı bulunduğunu belirten Kara, “Özellikle enfeksiyonların yaşandığı kış aylarında hijyen iki kat önem kazanıyor. Başta el hijyeni olmak üzere çocuklarımıza alışkanlık kazandırdığımızda bulaşıcı hastalıkların da önüne geçmiş oluyoruz” açıklamasını yaptı.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi