Müdür Bilen, eğitim yatırımlarını yerinde inceledi Müdür Bilen, eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Biga Devlet Hastanesi’nde, gerçeğini aratmayan ‘Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Saha Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Biga ilçe genelinde ve bölgede meydana gelebilecek KBRN olaylarına karşı alınacak önlemleri planlamak ve farkındalık oluşturmak üzere Biga Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından tatbikat düzenlendi. Hastanenin dekontaminasyon bölümünde düzenlenen tatbikat senaryo gereği Organize Sanayi Bölgesinde bulunan soğuk hava deposunda 2 çalışanın amonyak gazına maruz kalarak hastaların hastaneye 112 ambulansı tarafından getirilişi ile başladı. Daha sonra hastalar KBRN ünitesinde maruz kaldıkları kimyasal maddeden arındırılarak acil serviste gerekli müdahaleleri yapıldı. Yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından hastalar muayene edildi.

Tatbikat sonrası açıklamada bulunan Başhekim Op. Dr. Emrah DEMİRCİ; "Amacımız gelişebilecek KBRN olaylarında hızlı bir şekilde organize olup, uygun ve etkin müdahalede bulunmak, hasta ve çalışanlarımızın can güvenliğini sağlamak, hastanemizi fiziksel ve fonksiyonel olarak KBRN durumunda dekontaminasyon ve müdahaleye hazırlıklı bir hale getirmektir”dedi.

Gerçeği aratmayan tatbikat başarıyla tamamlanırken ekipler de kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer zehirlenmelere karşı hazır olduklarını belirtti.

Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi