Çanakkale'de 20 Nisan elektrik kesintisi olan ilçeler ve mahalleler Çanakkale'de 20 Nisan elektrik kesintisi olan ilçeler ve mahalleler
Biga Köylere Hizmet Götürme Birliği Sokak hayvanları için aldığı önlemleri sürdürüyor. Biga Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından sokak köpeklerinin üremelerini kontrol altına almak amacıyla kısırlaştırma işlemi yapılıyor.

Biga Köylere Hizmet Götürme Birliği Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını genişleterek sürdürüyor. Müdürlük, Biga köylerinde ve köylerine bağlı yerleşim ve kırsal alanlarda, ormanlık alanlarda, köy yolları ve kenarlarında yaşamını sürdüren köpeklerin kısırlaştırma, kuduz aşılaması, iç ve dış parazit tedavisi ve kayıt altına alma (mikroçip, kimliklendirme) işlemlerini gerçekleştiriyor.

Bu kapsam da köy ve köylere bağlı kırsal alanlardan toplanan köpekler araç ile tedavi mahalline getirilerek gerekli muayene ve tedavi işlemleri yapılarak bekleme padoklarına alınıyor. İyileşme süresi boyunca (3-5gün) padokta tutularak akabinde getirildikleri yaşam alanlarına tekrar bırakılıyor.

Biga Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan açıklamada, “İlçemiz Biga Köylerinde ve Köylerimize bağlı yerleşim ve kırsal alanlarda, ormanlık alanlarda, köy yolları ve kenarlarında yaşamını sürdüren köpeklerin kısırlaştırma, kuduz aşılaması, iç ve dış parazit tedavisi ve kayıt altına alma (mikroçip, kimliklendirme) işlemleri ile ilgili Biga Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihale yapılmıştır. Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü kontrolünde Yüklenici firmanın ekibi tarafından kurumumuzca hazırlanan padok ve tedavi merkezinde kısırlaştırma, kuduz aşılaması, iç ve dış parazit tedavisi ve kayıt altına alma (mikroçip, kimliklendirme) işlemleri gerçekleştirilmektedir.”ifadeleri kullanıldı.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi