Üzücü Vefat: Kaplan ailesinin acı günü Üzücü Vefat: Kaplan ailesinin acı günü
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan karne gününde öğrencileri sevindiren müjde geldi. Erdoğan 1,8 milyon öğrenciye verilen ücretsiz yemek uygulamasının 5 milyon öğrenciye verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karne gününde öğrencileri sevindiren haberi açıkladı.

Sosyal Medya hesabından paylaşımda bulunan Erdoğan, 1,8 milyon öğrenciye ücretsiz olarak verdiğimiz yemek uygulamasını çok yakında 5 milyon öğrenciye çıkarıyoruz. İnşallah 6 Şubat itibarıyla okul öncesi eğitimde yer alan tüm yavrularımıza yemek desteğinde bulunacak, böylece ailelerimizin omuzlarından bir yükü daha almış olacağız” açıklamasında bulundu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER AÇIKLAMIŞTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Aralık ayında yaptığı açıklamada 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren 6 Şubat’ta başlamak üzere okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ücretsiz yemek verileceğini açıklamıştı.

Özer ücretsiz yemek uygulamasının detaylarını şöyle açıklamıştı: "Hazırlıklarını yapıyoruz. Allah'tan bir şey olmazsa 2023 yılının sonuna kadar demiştik kademeli ama 2023 yılının sonunu beklemeyeceğiz. İkinci dönem yani 6 Şubat'ta eğitim öğretim başladığı zaman Türkiye'de okul öncesi eğitimdeki tüm okullarımızda ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Yine bu kapsamda taşımalı eğitimle öğrencilerin gittiği okulda taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlıyoruz. Bir ilave daha yapacağız.


Pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrenciler ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. O okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Dolayısıyla bu adımlarla 1.8 milyonu, 5 milyonun üzerine çıkaracağız. Bir ay içerisinde.”

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi