6 ayda 6 milyon vatandaş yararlandı 6 ayda 6 milyon vatandaş yararlandı
Biga’da 2020 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan ve boşaltılan okulların yerine yapılması planlanan dev okul kampüsü inşaatı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Biga’da depreme dayanıksız olduğu görülen okullar 2020 yılında boşaltıldı. Yıkılan okulların yerine 2022 yılında yatırım programına alınan çeşitli kademelerdeki dev okul kampüsü projesi ihalesi tamamlanarak okulların inşaat çalışmalarına başlandı.

25.632,76 m2 inşaat alanı üzerine yapılacak olan dev okul kampüsü inşaatı hızla yükselirken, ihaleyi alan firma çalışmalarını hızlı bir tempoda sürdürüyor.

KAMPÜSÜN İÇERİSİNDE NELER VAR?

Merakla beklenen Biga'ya dev okul kampüsünün yapım işi ihalesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında Biga okullar bölgesine; 200 kişilik yurt, 24 derslikli Biga İlkokulu, 24 derslikli Biga İmam Hatip Ortaokulu, 32 derslikli Biga Ortaokulu ve yemekhane ile spor salonu, toplantı salonu, fuaye alanı gibi çok amaçlı salondan oluşan sosyal binasıyla toplam 25.632,76 m2 inşaat alanına sahip bir kampüs planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla beraber öğrenciler rahat bir eğitim alma imkânına sahip olacak. Şimdiden öğrencilere, Biga'ya hayırlı olsun.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi