Başvurular başladı Başvurular başladı
Bigalı Renan Özel ve Nihal Özel'in kızları Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Bigalı Zeynep Özel, ‘WorldStar Global Packaging Student’ yarışmasında ‘Sensodyne Mixed’ başlıklı projesiyle dünya birincisi oldu ve altın ödül almaya hak kazandı.

Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından her yıl düzenlenen ‘WorldStar Global Packaging Student Yarışması’nın sonuçları belli oldu. 30 ülkeden 272 projenin katıldığı uluslararası yarışmada İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Zeynep Özel, ‘Sensodyne Mixed’ adlı projeyle katıldığı yarışmada iki ödül birden kazandı. Dr. Öğr. Üye. Oya Akman’ın danışmanlığında yürütülen proje ile yarışmaya katılan Zeynep Özel, ‘Packaing Gold Award’ ve ‘Marketing Appeal Silver Award’ ödüllerine layık görüldü.

AĞIZ BAKIMINA TEŞVİK AMAÇLANIYOR

Ağız bakım ürünlerini farklı formlarla bir araya getirerek ergonomik bir kullanıcı deneyimi oluşturmayı amaçlayan tasarımı hakkında konuşan Zeynep Özel, şöyle dedi: “Ürünü tasarlarken ağız bakımına teşvik etmeyi amaçladım. Tasarımımda ağız spreyi bölmesi, diş ipi bölmesi ve macun bölmesi bulunmakta. Ağız spreyi bölmesinde ağız bakım suyu da bulunabilmekte. Yani ikisi için de uygun. Amerika, Çin ve diğer ülkelerin yarışmacılarının önüne geçerek Altın Ödülü kazandığım için mutluyum. Bölümümüzde bizlere verilen global bakış açısı ile yenilikçi iş modeli, teknoloji ve yaratıcı düşünceyi birleştirip projeye dönüştürürken danışman hocamız Dr. Oya Akman’dan büyük destek aldım. Ambalaj Sanayicileri Derneğinin düzenlediği yarışmaya başvurdum, birinci oldum. Zaten bu yarışma vesilesiyle de Dünya Ambalaj Örgütünün yarışmasına katıldım.”



DR. AKMAN: GLOBAL YARATICI BİR İŞ MODELİ İÇERMESİ ÖNEMLİ

Danışmanlığında yürütülen ödüllü proje hakkında konuşan GSTMF Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üye. Seher Oya Akman ise şöyle dedi: “Bölümümüzde projelerimizin global olarak yenilikçi bir iş modeli ile girişimcilik içermesine, teknolojiyi geliştirmesine, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir olmasına önem veriyoruz. Ambalaj tasarımında da koruma, kollama ve bilgi iletme gibi ana görevin yanında kullanımı içine alan bir sisteme dönüşmesini önemsiyoruz.”



2006 YILINDAN BERİ DÜZENLENİYOR

WorldStar Student, 2006 yılından bu yana Dünya Ambalaj Örgütü tarafından tüm dünyada yarışma kazanmış öğrencilerin katılımına açık olarak organize ediliyor. WorldStar Student Yarışması’na Türkiye’den öğrencilerin katılımını sağlayan tek yarışma olan Ambalaj Tasarımı Ulusal Öğrenci Yarışması ise Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı katkısıyla düzenleniyor.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi