Türkiye nüfusunun yüzde kaçı çocuk , TÜİK açıkladı Türkiye nüfusunun yüzde kaçı çocuk , TÜİK açıkladı

İddialara göre Biga’da her hafta kurulan çarşamba pazarı için, pazar yerine esnaf tarafından gece getirip bırakılan mallar çalındı. Bağımsız Parti Belediye Meclis Üyesi Zeki Mutlu, “Pazartesi ve Salı gecesi kapalı pazar yerinden esnafın yüklü miktarda mallarının çalındığını söyledi.

İddialara göre Biga’da geçtiğimiz gün kurulan pazar için Pazartesi ve Salı geceleri, pazar yerine bırakılan mallar kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Sabah ortaya çıkan hırsızlık olayıyla ilgili esnaf şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Fakat hırsızların araç plakası ve kimlikleri lambaların kapalı olması ve kameraların çalışmaması nedeniyle bulunamadığı iddia edildi.

LAMBALAR KAPALI, KAMERALAR ÇALIŞMIYOR

Bağımsız Parti Belediye Meclis Üyesi Zeki Mutlu konuyla ilgili birçok şikâyet geldiğini belirterek, “Pazarcı esnafı arkadaşlarımıza geçmiş olsun.
Dün Çarşamba pazarında alışveriş ederken önümü birçok esnaf kesti. Pazartesi ve Salı gecesi kapalı Pazar yerinden esnafımızın yüklü miktarda malları çalınmış. Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda hırsızların araç plakası ve kimlikleri belli olmuyormuş. Çünkü lambalar kapalı kameralar çalışmıyormuş. Herhangi bir ipucu bulunamıyormuş. "Bu Alan7/24 kamera ile gözlenmektedir" yazısı demek ki boşunaymış. Öte yandan “Peki bekçiler görmemiş mi?” diye sorduğumda ise abi buranın bekçisi yok Belediye Başkanından bekçi istiyoruz ama bize "sebzeciler odası bekçisini kendisi tutsun " diyor, dediler.”dedi.


BUNLAR SAFRA İŞLER

Mutlu, “Yani Beşyüz personelden iki kişiyi ayıracak gücü yokmuş sayın başkanın.
Öte yandan Çan'lı tanıdıklarımı aradım Çan kapalı Pazar yerinin Belediye çalışanı bekçileri 7/24 varmış. Ben pazarcı arkadaşlar adına çok üzgünüm ama buradan bir mesajım var; Başkanı fazla sıkıştırmayın eğer böyle yaparsanız nasıl tepki vereceğini az çok tahmin edebiliyorum. Salı akşamları bir gecelik bekçi görevlendirir diğer günlerde de pazar yerine girişleri yasak eder. Kapıları kapatır onun taktiği böyle önceki yıl yaptığını bütün BİGA gördü. Yukarıda dağlarda karlar varken 3 gün durmaksızın yağmur yağdı sel geliyorum dedi adeta. Umurunda olmadı. 13 tane arabamızı sel suları götürdü, şimdi kolay olanı yapıyor. Gök gürleyince çay yatağına inişi yasaklıyor. O yüzdendir ki bundan sonra da hiçbir şey değişmeyecek çünkü bu çalışmaların getirisi yok buradan para çıkmıyor. Bunlar safra işler. Kendi meslektaşının malını koruyamayan Karun kendi mallarını nasıl çoğaltıyor. DÜRÜST BAŞKANLAR KUL HAKKI YEMEZ PEYGAMBERİMİZ S.A.V GİBİ HIRKASI İLE GELİR HIRKASI İLE GİDER.AMA NEEERDE...”ifadelerini kullandı.


Cahit MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi