Gazeteci Ömür Bir hayatını kaybetti Gazeteci Ömür Bir hayatını kaybetti
Biga’da yaşanan su sıkıntısı nedeniyle Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan geçtiğimiz gün meclis toplantısında açıklama yaptı.

Biga’da ana isale hattında meydana gelen arızalar nedeniyle ilçe genelinde zaman zaman su kesintileri yaşanmasından dolayı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan meclis toplantısında duruma açıklık getirdi.

Su kesintileri ile ilgili vatandaşların yorumlarına üzülerek baktıklarını söyleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Hiçbir Belediye Başkanı hiçbir belediyeci su ile alakalı kesinti olsun, sıkıntı olsun böyle bir şey yaşansın istemez.”dedi

Erdoğan “Bizim 8 tane kuyumuz Biga'da kullandığımız suyu tedarik ettiğimiz yer, Hoşoba köyünde. Maslak'a 4 kilometre çelik boruyla maslak'tan da Balıkkaya depoya 8 kilometre suyumuzu taşıyan ana ishale hattımız var. Kuraklıkla birlikte yeraltı sularının azalması ile alakalı su kullanımı ile alakalı her bir bireyin bütün hemşirelerimizin duyarlı olması gerekiyor. Su yönetimi ile alakalı şu anki 32.000 aboneye verdiğimiz su ile alakalı maalesef ishale hattımızın bir skala sistemi yok. Bununla alakalı da biz bu son yaşanan su kesintileri arızadan kaynaklı yani ana isale hattımızdaki boruların patlamasından kaynaklı yaşanan sıkıntılar. Burada da görüşmelerimiz ve araştırmalarımız sonucunda 2013 yılında yapılan bu ishale hattında kullanılan borularla alakalı bir üretim hatası olduğu düşünülüyor. Bununla ilgili olarak biz bir buçuk metre boruyu kullanılan hattan aldık ve bunun testi için ilgili kuruma gönderiyoruz. Tabii sağlam ya da eksik çıkması bu boruların patlamayacağını göstermiyor.B ir yandan da yeni ishale hattımızın projesini hızlıca hazırlamaya başladık. 8 kilometre yeni ishale hattımız ve balıkkaya'daki çok daha fazla aboneyi beslediğimiz su depomuzun kapasitesini yükselterek oraya 3000 ya da 5000 ton luk yeni bir su deposu yaparak inşallah önümüzdeki 35 yıl su ile alakalı bir sorunu sıkıntıyı yaşamayacağız ümidi ile bu çalışmamız sürüyor. Bir yandan da su arayışımız devam ediyor. Farklı bölgelerde yeraltı kaynaklarında devam ediyor. Skala sistemi ile de ayrı bir çalışmamız var burada hangi kuyudan kaç litre su çıkıyor, çıkan su depoya geldiği zaman kayıp kaçak var mı bunları görebilmemiz ve olası su azlığını daha önce görebilmemiz arızaları tespit edebilmemiz için bu skala sistemi de inşallah devreye girecek. Su burada hayati ihtiyaç. Su ile alakalı vatandaşlarımızın yorumlarına üzülerek bakıyoruz. Hiçbir Belediye Başkanı hiçbir belediyeci su ile alakalı kesinti olsun, sıkıntı olsun böyle bir şey yaşansın istemez. Ama burada hattının arızası ile patlamasıyla alakalı kar yağdı gece saat 01- 02.00’de personelimiz arızayı en kısa zamanda gidermek için mücadelesini sergiliyor. Ben tüm fen işleri ekibine buradan teşekkür etmek istiyorum. Gece gündüz demeden kısa sürede arızayı çözmek için çalışıyorlar. İnşallah bu sorun çözüldüğü zaman hiçbir hemşerimiz su ile ilgili sorun yaşamayacak. Ama su ile ilgili genel bir durum var su tasarrufu ile ilgili biz bütün hemşirelerimizi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi