MEB'de ‘görevde yükselme’ atama sonuçları açıklandı MEB'de ‘görevde yükselme’ atama sonuçları açıklandı
Çanakkale İl Özel İdaresi 2023 yılı yol bakım onarım sezonunda çalışacak Biga ekiplerine İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verildi.

İş sağlığı ve güvenliği açısından gerekli sorumluluğun yerine getirilebilmesi için Çanakkale İl Özel İdaresi 2023 yılı Yol Bakım Onarım Sezonunda çalışacak Biga ekiplerine İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Konusunda Eğitim ve Seminer verildi.

Yapılan açıklamada, İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumlulukları bakımından çok yönlü çalışma alanına sahip olması nedeniyle olabilecek çalışma risklerinin belirlenip olay yaşanmadan önlem alınması gerektiği belirtildi. İş sağlığı ve güvenliği kurallarının yol bakım onarımında çalışan personel kadar diğer alanlarda çalışan personel için de gerekli olduğu vurgusu yapılarak, her ne iş yapılırsa yapılsın öncelikle çalışanın kendi iş güvenliğini sağlaması gerektiği söylendi.

Eğitimde, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıkları sebepleri, hastalıktan korunma ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ilk yardım konusu anlatıldı.

Biga İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış; “İlçe ekiplerinde çalışacak tüm arkadaşlara kazasız sağlıklı bir sezon dileriz.”dedi.

Cahit MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi