Biga Devlet Hastanesinde “Numune Alma Yöntemleri Eğitimi” Verildi Biga Devlet Hastanesinde “Numune Alma Yöntemleri Eğitimi” Verildi
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, özgün bir hayalin gerçekleşmesi adına düzenlenen Hayalindeki Sen CV Yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

Çanakkale’de bulunan 22.000 i aşkın lise öğrencisine hayal ettikleri mesleği anlatma şansı sunan yarışmaya 1-30 Nisan tarihleri arasında il genelinden onlarca katılım sağlandı.

Öğrencilerin Çanakkale İŞKUR ile paylaştıkları CV’leri İK 17 Platformu üyeleri Senem KARADENİZ, Meryem DEMİRKOL, Özge DEMİR ile Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Meslek Danışmanı Yasin SEZGİN’den oluşan seçici kurul tarafından titizlikle incelenerek değerlendirmeye tabi tutuldu.

Gerçek bir iş görüşmesi simülasyonuna katılmaya hak kazanan on beş aday ile profesyonel işe alım mülakatı yapıldı. Seçicilerin son derece zorlandığı mülakatlar neticesinde Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Arda SERT birinci, Özel Çanakkale Koleji öğrencisi Eyşan KARATAŞ ikinci, Yenice Mehmet Bodur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Medine BALCI üçüncü, Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Bilal İNCE dördüncü ve Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emre SÖYLEMEZ beşinci olmaya hak kazandılar.

Sembollerin şehri Çanakkale’de hayallerin gerçekleşmesini sembolize eden en uygun mekan Troya Müzesi’ydi. Düzenlenen ödül töreninde öğrencilerimizin velileri, öğretmenleri, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur YAVUZ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hüseyin ERKUL, Çanakkale AFAD İl Müdürü İbrahim TARI, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai KELEŞ, Troia Müzesi Müdürü Rıdvan GÖLCÜK, Çanakkale SGK İl Müdürü Hilmi EREN, Çanakkale Teknopark İletişim Kordinatörü Semra Çam İK 17 Platform üyesi Özge DEMİR ve proje paydaş Kurumların temsilcileriyle projenin hazırlanmasında emeği geçen İŞKUR personeli hazır bulundu.

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur YAVUZ törende yaptığı konuşmada; “Hayal kurmaktan çekinmeyin çünkü başarı ancak başarıyı hayal edenlerindir. Bugün burada bir yaşıtınızın kurduğu hayalin gerçekleştirilmesindeki ilk adımı atıyoruz. Bir hayalden yola çıkan projemiz, Troya Müzesi’nin görkemli mekanında yaptığımız ödül töreni ile de taçlanmış oldu. Buradan hem yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize hem de İK 17 Platformu üyelerine, Çanakkale Valiliği başta olmak üzere paydaşlarımız İl Kültür Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Troya Müzesi Müdürlüğü, Çanakkale Ticaret Borsası ve son olarak da bu etkinliğin her aşamasında yer alan Kurum personeline de katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler ve plaket takdiminin yapıldığı törenin ardından Özel Çanakkale Koleji öğrencisi Miraç ÖLÇEKÇİ’nin enfes müzik dinletisi ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi