Biga'da 16 Nisan Salı nöbetçi eczane Biga'da 16 Nisan Salı nöbetçi eczane
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kenelere Karşı Kişisel Korunma Yöntemleri ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında Biga İÇDAŞ Fen Lisesi’nde bilgilendirme ve eğitim toplantısı yapıldı.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli hemşireler Biga İÇDAŞ Fen Lisesi’nde düzenlenen eğitim toplantısında öğrencileri bilgilendirdi. Eğitimde kene ile mücadele konusunda bilgilendirme yapan Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli hemşireler "Havaların ısınmasıyla kene popülâsyonunda artış meydana gelmektedir. Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), keneler tarafından taşınan Bunyaviridae ailesine bağlı Nairovirüs grubuna ait bir virüsle oluşan ateş, halsizlik, iştahsızlık, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal ve ağır vakalarda kanama gibi seyrederek ölümlere neden olabilen zoonotik (hayvanlardan insanlara bulaşan) karakterli bir enfeksiyon hastalığıdır" dedi

KKKA hastalığı virüsünün taşıyıcısı olan kenelerin hastalığın bulaşması ve yayılmasındaki rolü, kişisel korunma yöntemlerinin önemi, kenelerle mücadele yöntemleri öğrencilere anlatılıp el broşürü dağıtıldı. Kene sayısının azaltılarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı riskinin azaltılması maksadıyla Toplum Sağlığı Birimi tarafından çalışmalar devam edeceği öğrenildi.


Gökçe Akkoç

Editör: Haber Merkezi