Türkiye´de il olmaya aday ilçeler belli oldu! Biga aday mı? Türkiye´de il olmaya aday ilçeler belli oldu! Biga aday mı?
Geçtiğimiz haftayı yağışlı ve soğuk geçiren Biga’da bu hafta ile birlikte hava durumu nasıl olacak? İşte bu hafta Biga’da hava sıcaklıkları….

20-26 Mart tarihleriyle ilgili hava tahmin raporu yayımlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) günlerdir süren soğuk havanın etkisini yitireceği açıkladı. Ülke genelinde hava sıcaklıklarının normal seviyelere geleceğini belirten yetkililer Batı bölgelerinde ise sıcaklığın artacağı değerlendirmesinde bulundu.

Yağışlı ve soğuk hava günlerdir ülke genelinde etkili oluyor. Başta deprem bölgesi olmak üzere bir çok bölgede aşırı yağışlar sonucu seller meydana geldi. Yaşanan seller sonucu 18 kişi hayatını kaybetti.

Soğuk havanın önümüzdeki günlerde etkisini kaybetmesi mevsim normallerine gelmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 7 günlük (20-26 Mart) hava tahmin raporuna göre hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren batı kesimlerden başlayarak ülkemiz genelinde artacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, Salı gününden itibaren batı kesimlerde yer yer normaller üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

BİGA’DA SICAKLIK ARTIYOR

Biga’da hava sıcaklıkları bu hafta itibari ile 10 derece birden artış gösterecek. Ancak Çarşamba günü hava sıcaklığı bir nebze düşecek ve yağmur yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise bundan sonra mevsim normallerinde seyredeceğe benziyor.
Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi