Biga’da %75 hibe destekli çeltik tohumu dağıtıldı Biga’da %75 hibe destekli çeltik tohumu dağıtıldı
Biga Ziraat Odası, Bozlar, Güvemalan ve Gerlengeç Köylerinde son zamanlarda artan sebzelerde kök çürüklüğü, buğdaylarda ise pas, külleme ve kök çürüklüğü hastalıklarında artış görüldüğünü aktararak üreticileri uyardı.

Biga Ziraat Odası Ziraat mühendisleri Ali Şaşmaz ve İsmail Çengel Bozlar, Güvemalan ve Gerlengeç köylerinde üreticilerle buluşarak bilgilendirme çalışmaları yaptı.

ÜRETİCİLER DİKKAT! KÜLLEME VE KÖK ÇÜRÜKLÜĞÜ HASTALIKLARINDA ARTIŞ VAR

Biga Ziraat Odası kontrollerinde tarlalarda çiftçileri yakından ilgilendiren bulgulara rastlandı.
Yapılan kontrollerde, sebzelerde kök çürüklüğü, buğdaylarda ise pas, külleme ve kök çürüklüğü hastalığının belirtileri görüldü. Ziraat Odası bu sorunlara karşı çözüm ve önerilerde bulundu.

Biga Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, “Arazi kontrollerimiz devam ediyor...pas, külleme ve kök çürüklüğü hastalıklarında büyük artış var... Odamız Ziraat Mühendisleri Ali ŞAŞMAZ ve İsmail ÇENGEL Bozlar, Güvemalan ve Gerlengeç köylerinde üreticilerimizle buluşarak bilgilendirme çalışmalarına devam etti. Geçtiğimiz günlerde yapılan ziyaretler sonucunda sebzelerde kök çürüklüğü, buğdaylarda ise pas, külleme ve kök çürüklüğü hastalıklarında yoğun artış gözlendiğinden üreticilerimizin tarlalarını gezerek gözlem yapmaları ve sebzelerde araları sürerek havalandırmaları gerektiği görüldü ve üreticilere bu yönde tavsiyeler verildi.” İfadelerine yer verildi.


Bahar Karakurt

Editör: Haber Merkezi