Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat
Biga Şadan Doğan Anaokulu’nun ev sahipliğinde 5 ve 6 yaş anaokulu öğrencilerine yönelik geleneksel reversi turnuvası düzenlendi.

Biga Şadan Doğan Anaokulu’nun ev sahipliğinde 5 ve 6 yaş anaokulu öğrencilerine yönelik geleneksel Akıl ve Zeka Oyunları’ndan Reversi Turnuvasının geçtiğimiz gün finali gerçekleştirilerek ödül töreni düzenlendi.

Şadan Doğan Anaokulunda düzenlenen ödül törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, anaokulu müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Minik Öğrencilerin dereceye girebilmek için ter döktüğü yarışma sonunda, Dr.Leman Başarır Anaokulu Beren ÖZÖN birinci, Ayşe Doğan MTAL 18 Mart Uygulama Anaokulu Atakan Toprak Yöntem ikinci, Bigalı Mehmet Çavuş Anaokulu Yakup Yağız Dal üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, “Öğrenciler turnuva boyunca centilmence yarıştı. Amacımız erken çocukluk döneminde akıl zekâ oyunlarının önemine vurgu yapmak, okul öncesi gruplarında akıl oyunları konusunda farkındalık yaratmak. Bu kapmamda çocuklarda geometrik düşünme, strateji geliştirme, odaklanma ve konsantrasyon gerektiren bir oyun olan Reversi turnuvasına katılan tüm öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ediyorum.”dedi.

Öğrencilere katkı sağlayan tüm öğretmenlere, öğrencilerine ve okul İdaresi arkadaşlarına teşekkür eden Şadan Doğan Anaokulu Müdürü Sibel Demirhan, “Biga’da anaokulları arası geleneksel akıl ve zeka oyunları reversi turnuvasının 2.'sini bu sene okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirdik.

Turnuvaya Ayşe Doğan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 18 Mart Uygulama Anaokulu, 18 Eylül Anaokulu, Leman Başarır Anaokulu, Şadan Doğan Anaokulu, Biga Mehmet Çavuş Anaokulu, Çocuklar Gülsün Diye Olcay Doğan Anaokulu, Ticaret Borsası Anaokulu ve İÇDAŞ Anaokulu katılım sağlamıştır. Biga Halk Eğitim Müdürlüğü Akıl Zeka Oyunları Öğretmeni Berkay Tunalı, turnuva hakemi olarak görev almıştır. Tüm katılımcı öğretmenler, öğrenciler ve idareciler ile birlikte bir farkındalığa imza atmak üzere bir araya geldik. Öğrencilere katkı sağlayan tüm öğretmenlere öğrencilerine ve okul İdaresi arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra ödül törenine geçilerek tüm çocuklara katılım sertifikası ve madalyaları teslim edildi.


Bahar Karakurt


Editör: Haber Merkezi