Bakan Işıkhan: En ağır yaptırımları uygulayacağız Bakan Işıkhan: En ağır yaptırımları uygulayacağız
Çanakkale de; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygulanmakta olan 14.2 Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar kapsamında başvurusu kabul edilen; “Karla Midye Yetiştiriciliği Projesi" tamamlanarak tesis faaliyetine başladı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, faaliyete geçen proje sahasında incelemelerde bulundu. Karadağ'a İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürleri, Teknik personel ile tesis sahibi Mehmet Bultan eşlik etti ve tesis hakkında kendisine bilgiler verdi.

Karadağ inceleme sonucunda yaptığı konuşmasında; Proje Kapsamında Çanakkale İli Lapseki İlçesi Alpagut Köyünde 990 ton/yıl kapasiteli Akdeniz Midyesi üretim çiftliği kurulmuştur. Toplam proje bedeli 4.990.227,96 TL olup, bu kapsamda 2.495.113,98 TL hibe ödemesi yapılmıştır. Bu ilimizde kurulan yedinci midye üretim tesisimiz. Değerlendirme aşamasında olan altı tesisimizle beraber yıllık üretim kapasitemizin 20 bin ton civarına çıkmasını bekliyoruz Ülkemize, bölgemize hayırlı olsun dedi.

Çanakkale de 14.2. Etap Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarında toplam 299 projeye 12.459.268,54 TL hibe ödemesi yapılmıştır.


Editör: Haber Merkezi