Çim yerine kuraklığa dayanıklı bitki kullanımı için çağrı Çim yerine kuraklığa dayanıklı bitki kullanımı için çağrı
Biga’nın Aşağıdemirci Köyü’nde yetişen kokusu ve tadıyla ünlenen muz kavununun tohumları 70 dönümlük alanda toprakla buluşurken, meşhur kavunların bu yıl 15 Temmuz’da sofralarda olması hedefleniyor.

Biga’nın Aşağıdemirci Köyü’nde kavun tohumları toprakla buluştu. Biga’nın meşhur kavunlarını üreticiler traktör yöntemiyle toprağa ekti. Bu yıl havaların yağışlı gitmesi sebebiyle geçen yıla göre 15 gün geç ekildi. 15 Temmuz’da da hasat yapılması bekleniyor. 70 dönüm dekar alanda ekilen yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden kavun bu yıl Koruoba, muz ve beyaz olmak üzere üç çeşidi ile toprakla buluşturuldu.

Biga'nın önde gelen kavun yetiştiricilerinden olan Aşağıdemirci Köyü'den Fuat Bilici ve Ambaroba Köyü'nden Hilmi Balcı; "Bu yıl havaların yağışlı gitmesi sebebiyle geçen yıla göre 15 gün geç ekebildik. Koruoba, muz ve beyaz kavun olmak üzere üç çeşit 70 dönüm kavun ektik. Tahminen 15 temmuzda kavunlarımız soframızda olur. Biga dışındada tanınan, tadı, görünüşü ve lezzetiyle meşhur kavunlarımız, Biga'nın tanıtımına da büyük katkı sağlıyor." İfadelerini kullandılar.

Örnek çiftçilere bereketli bir sezon geçirmelerini diliyoruz.


Mehmet ÖZDEŞ



Editör: Haber Merkezi