Biga Belediyesi uyardı: Araçlarınızı kaldırın! Biga Belediyesi uyardı: Araçlarınızı kaldırın!
Biga Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından öğrenme şenliği düzenlendi.

Biga Halk eğitimin düzenlediği öğrenme şenlikleri kapsamında kursiyerlerin çalışmalarından oluşan yıl sonu sergisi, Biga Belediyesi önünde yapıldı.

Etkinlikte konuşan Biga Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Hikmet Cevher, "Halk Eğitim Merkezleri 75 ayrı alanda 3.749 farklı kurs açma yetkisine sahip Milli Eğitim Bakanlığı'nın kurumlarıdır. Halk Eğitimi Merkezleri herhangi bir sebeple zamanında okuma yazma öğrenememiş yetişkin bireyleri okuma yazma öğretebildiği gibi kendisini sanat, kültür, spor gibi alanlarda yetiştirmek isteyenler için kişisel gelişim kursları, yine bireylerin iş hayatında kalifiye eleman olarak yer almaları adına mesleki kurslarda düzenlenmektedir. Ayrıca öğrenim çağının dışına çıkmış kişilerin ortaokul ve lise mezunu olmaları için gerekli iş ve işlemlerini yapmaktadırlar. 1 Eylül 2022 tarihinden bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz 353 ayrı kursta 9.633 kursiyerimizin üretmiş olduğu ürünlerin örneklerini sergilerimizde görme imkanı bulacaksınız." dedi.

Serginin açılışına, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergide vatandaşlar stantlara yoğun ilgi gösterirken Biga Halk Eğitm Merkezi halk oyunları ekibi de gösterisini sundu.


Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi