19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende Biga Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bir 5 kişi, anıt ve yazı görseli olabilir

Törende Biga Askerlik Şubesi Başkanı Kerim Ermiş günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir
 
Ermiş, yaptığı konuşmada, " Bugün devletimizin bekası ve güvenliği için canları pahasına mücadele ederken gazi olan kahramanlarımızın gurur günüdür. Bu vesile ile kahraman gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. B u müstesna gün aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilişinin 102 yıl dönümüdür. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyorum. 1071'de Malazgirt Zaferiyle Anadolu'nun kapıları mücadelemizi açan ecdadımız Büyük Taarruz ile de Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Milletimiz burada kendisini çepeçevre sarmış düşmanlarına karşı üç kıtada mücadele etmiş zaferden zafere koşmuş ecdadını örnek alarak Anadolu'da, Kore'de, Kıbrıs'ta canlarını hiçe sayarak vatan millet bayrak aşkı ile tarihinde birçok savaşa girerek yüzünün akıyla çıkmıştır. Öyle ki milli bağımsızlığımızı vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek onlara minnet şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Bu anlamlı gün vesilesi ile Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Atatürk'e ve bugüne kadar bize vatan olan bu topraklarda bu günlere gelmemiz de emeği geçen devlet büyüklerimizi ve komutanlarımız ı bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum. Aziz şehitlerimizi ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ile yad ediyorum. Gaziler gününüz kutlu olsun." dedi.
 
Ermiş’ in konuşmasının ardından Yeniceköy Ortaokulu öğrencisi Eymen Gergin’in “Gazilerimize”adlı şiiri okumasıyla program sona erdi.
 
Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilir
 
Törene, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan,  Biga Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.


Bir 9 kişi ve yazı görseli olabilir
Bir 6 kişi ve yazı görseli olabilirBir 16 kişi ve yazı görseli olabilirBir 6 kişi ve yazı görseli olabilirBir 12 kişi ve yazı görseli olabilirBir 7 kişi ve yazı görseli olabilir

Bahar Karakurt
 


Kaynak: Biganın Sesi