Birçok kişi otururken ya da bir işle uğraşırken bacağını sallama ihtiyacı duyar. Bu bazen hafif bir tempoda olurken bazen de kişinin yanında bulunanları rahatsız edecek ölçüde gerçekleşir.

Bacak Sallamaya İhtiyaç Duyma
Bacak ya da ayak sallamanın bilimsel olarak nedeni tam olarak tespit edilemese de bazı durumlarda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Psikologlar bu durumları şu şekilde sıralamaktadır: Stres, heyecan, konsantrasyon bozuklukları, endişeli bir ruh hali, aşırı enerjik olma, agresif olma… Ancak bacak sallama nedeni kişiden kişiye de farklılık göstermektedir. Mesela bir kişi stresliyken bacağını sallarken, bir diğeri bir işten sıkıldığında bu tepkiyi verebilmektedir.

Bacak Sallamaya İhtiyaç Duyma 1

Bacak Sallamaktan Zevk Alma
Yapılan bazı araştırmalar bacağını sallayan kişilerin farkında olmadan bu hareketten zevk aldığını gözlemlemiştir. Bunun yanında bacağını sallayan bir kişinin bazı durumlarda motivasyonunda da artış olduğu tespit edilmiştir. bacak ve ayağın aynı tempoda sallanması ve aynı hareketin tekrarı ile beyin endorfin salgılamaya başlar. Endorfin kişiyi rahatlatır ve gevşetir. Bu da düzenli spor yapanlarla aynı etki sağlanıyor anlamına gelir. Kişi rahatlamak istediğinde endorfine ihtiyaç duyar. Bacak sallama da endorfin salgılattığı için aslında bu hareket vücudu bir yerde deşarj eder.