İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Biga Belediyesi'nin yürüttüğü çalışma sonucunda ilçede 27 adet acil durum toplanma alanı belirlenerek, toplanma noktalarına tabelalar Biga Belediyesi tarafından yerleştirildi. 54 bin nüfuslu ilçede Şirintepe Mahallesi 421. Sokak, Şirintepe Mahallesi 711. Sokak, Şirintepe Mahallesi 720. Sokak, Şirintepe Mahallesi Şht. Alper Tunga Akan Caddesi, 18 Mart Üniversitesi Kampüsü, Şirintepe Mahallesi 501. Sokak, Sakarya Mahallesi 311. Sokak, Sakarya Mahallesi Şht. Yrb. Necdet Hoşgör Caddesi, Kapalı pazaryeri, Sakarya Mahallesi 225. Sokak, Sakarya Mahallesi Ayazma Caddesi, Sakarya Mahallesi Özel İdare İlkokulu, Sakarya Mahallesi Kutlu Doğum Parkı, Sakarya Mahallesi Adnan Menderes Parkı, Cumhuriyet Mahallesi 105. Sokak, Cumhuriyet Mahallesi 109. Sokak, İlyas Bayram Stadyumu, Şehir Parkı, Namazgah, Hamdibey Mahallesi 606. Sokak, Hamdibey Mahallesi Raşit Usumi Sokak, 85 Yıl Parkı, Ada Avcılar Kulübü, İmam Hatip Lisesi, Hamdibey Mahallesi TOKİ Konutları, Hamdibey Mahallesi TOKİ İlköğretim Okulu, Hamdibey Mahallesi Ortur Konutları olmak üzere toplam 27 nokta, her türlü afet ve acil durumlarda insanların toplanabileceği güvenli bölgeler olarak belirlendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Her an bir deprem gerçeğiyle yaşıyoruz. İlçemiz 5 Temmuz 1983’te deprem felaketi yaşamış ve beş vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yine 1999 Marmara Depremi’ni bölgemiz şiddetli şekilde hissetmişti. Elbetteki geçmişimiz ve günümüzle birlikte Biga’mız ve bölgemizde meydana gelen her depremden sonra alınması gereken tedbirler ve deprem toplanma alanları bir kez daha önemiyle aklımıza geliyor” dedi.

Bigalı hemşehrilerinin kendilerine en yakın toplanma alanlarını öğrenmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Erdoğan, “Toplanma alanları deprem başta olmak üzere olası bir afet sonrasında vatandaşlarımızın ilk korku ve panik halini atlatabilmeleri, yakınları ile buluşabilmeleri ve başta Belediyemiz olmak üzere yetkililer tarafından sağlıklı bilgilendirmeye ve acil lojistiğe erişebilmeleri adına büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Belediyemiz tarafından barkod, uydu görüntüsü ve gerçek yer fotoğrafı çalışması hazırlandı. Her toplanma alanına tabelamızı yerleştirdik. Ben hemşehrilerime kendilerine en yakın alanı bir kez olsun görmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

ÇANAKKALE İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Levent Yılmaz ise afet ve acil durumlar için kent merkezi ve ilçelerinde 127 toplanma alanı bulunduğunu açıkladı.

AFAD İl Müdürü Levent Yılmaz, olası bir afet durumunda vatandaşların toplanma alanarı ile ilgili bir açıklama yaptı. Çanakkale merkezinde 12, il genelinde ise, 127 toplanma alanı bulunduğu söyledi. 'Afetlere Hazırlık Yılı' kapsamında Ekim ayı temasının 'toplanma alanları' olarak belirlendiğini ifade eden AFAD İl Müdürü Yılmaz, "AFAD Başkanlığımız tarafından Temmuz ayında hayata geçirilen ve toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan afetlere hazırlık yılı projesi, 4’üncü ayına girdi. Bir yıl boyunca her ay bir başka konunun işleneceği projenin Ekim ayı teması ise, toplanma alanları olarak belirlendi. Afet ve acil durumlar sonrasında halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlara odaklanan tema ile ilgili detaylara herkes 'www.hazirol.gov.tr' adresinden ulaşılabiliyor. Vatandaşlarımız ayrıca 'Afetlere Hazırlık Yılı' etkinlikleri ve afetlerle ilgili en güncel bilgiler için İl Müdürlüğümüzün sosyal medya hesaplarını da takip edebilirler" dedi.

AFAD Müdürü Levent Yılmaz, afet ve acil durum toplanma alanlarının, afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak, toplanabileceği güvenli alanları ifade ettiğini belirtti. Bu kapsamda şuanda 12'si kent merkezi olmak üzere il genelinde 127 toplanma alanı bulunuyor.

Mehmet Özdeş
Editör: Haber Merkezi