Matematik derslerinde yeni müfredat Matematik derslerinde yeni müfredat
Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Biga Kaymakamı Mustafa CAN, Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Duygu ÇEVİRGEN UZUN, Ziraat Odası Başkanı Günay ERGÜN, Siyasi Parti Temsilcileri, Okul Kurum Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Münazara yarışmasında, Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri yarıştı. “Biga'nın Geleceğinde sanayi yatırımları etkilidir ile Biga'nın geleceğinde tarım yatırımları etkilidir” konusunun işlendiği münazarada, jürinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda Biga'nın Geleceğinde sanayi yatırımları etkilidir tezini savunan, Safiye Hüseyin Elbi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri birinci oldu.

Programda konuşma yapan Biga Kaymakamı Mustafa Can, yarışmacıları tebrik ederek, münazarada fikirlerini ortaya koyan öğrencilerin çok iyi hazırlandığını belirterek, “önemli olan üstün gelmek değil, fikirlerini ortaya koyabilmektir, tartışabilme kültürünü kazanarak, sosyalleşebilmektir. Güzel bir teori oldu aslında, Tarım ve Sanayi. Ziraat Odasına soruldu, sanayi kazandı. Demek ki tarıma çalışmamız lazım. Buradaki maksat gururun dışında çocuklarımızın, öğrencilerimizin doğru yolu takip ettiği, hitabeti, topluluğu ikna edişi, gerçekten medeni cesareti ile savrukluğu en iyi şekilde anlatabilmesiydi. Tarım da sanayi de vazgeçilmez iki önemli geçim kaynağıdır, iki temel unsurdur. Her ikisinin de Biga'mıza çok ciddi bir katma değeri vardır. Tarımın sadece 2018 yılında bir buçuk milyar liralık tarımsal ve hayvansal geliri Biga'mız tek başına yönetim kafasına sahiptir. Binlerce ailemiz buradan geçimini sağlıyor.Tabii sanayi alanı aynı şekilde bizler Biga'da inşallah hep beraber tarım ve sanayiyi Biga'mıza en iyi bir şekilde geliştirmek ve istihdamı çok daha iyi, çok daha ileri seviyelere, oranlara getireceğiz.” dedi.

Çekişmeli geçen yarışmanın sonucunda yarışmaya katılan, dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve hediye çeki takdim edilmesi ve sonrasında protokol üyeleri tarafından resim sergisinin gezilmesiyle program sona erdi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi