Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak? Bursluluk Sınavı yapıldı: Sınav sonuçları ne zaman belli olacak?
Yeniceköy Ortaokulu Görsel Sanatlar öğretmeni Nurcan İnan, öğrencilerin, sanatı sevmeleri, estetik duygularını geliştirmeleri, görsel sanatlarda kullanılan yöntem ve teknikleri bilme bunları uygulayabilmeleri ve sanatsal terimleri öğrenmelerinin amaçlandığı kaydetti.

İnan, “2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ilçemiz ortaokullar Görsel Sanatlar dersinde özenle hazırlanmış olan, toplamda 855 eser, 8 okulumuzun katılımıyla ve onların kılavuzluğunda çalışmalarını sürdüren değerli öğrencilerimiz tarafından oluşturulmuştur. Çocuklarımız geleceğimizin bir ışıltısı, bir aynısıdır. Onlar bir ürün ortaya koyduklarında ne kadar mutlu oluyorsa, ortaya çıkan eserleri sergilediklerinde de bir o kadar heyecanlanıyorlar. Bizler onlara bu heyecanı yaşatırken katılımınız ile bizleri onurlandırdınız için ilçe zümre başkanı olarak tüm zümre öğretmen arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum. Bugün burada söylediklerimize örnek teşkil edecek serginin açılışındayız. Şunu asla unutmayalım ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." Dedi.

Öğrencilerin 2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca Görsel Sanatlar dersinde yapmış oldukları çalışmaları Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili ve beraberindekiler yerinde inceledi.

Sergi açılışına Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Duygu ÇEVİRGEN UZUN, Şube Müdürü Ebru KAYA, Okul Kurum Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi