Üzücü Vefat: Bodur ailesinin acı günü Üzücü Vefat: Bodur ailesinin acı günü
Edirne, Marmara Bölgesi’nde bulunan şehirler arasında yer alıyor. Türkiye’nin karayolu ile Avrupa’ya açılan sınır kapılarına sahip olan bir şehir olan Edirne, aynı zamanda tarihi ve doğal güzellikleri ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Edirne’yi öne çıkaran pek çok yer var. Özellikle Meriç Nehri, tarihi, kültürel eserler ve ülkemizin Avrupa’ya kara ve demiryolu ile bağlantısını sağlayan 5 sınır kapısı şehri ön plana çıkarıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 verilerine göre, yaklaşık olarak 406 bin 855 nüfusu olan Edirne’de emlak piyasası önemli bir yere sahip.

Edirne’nin prim değeri artıyor!
Edirne, son yıllarda gayrimenkul piyasasında satılık konut fiyat artışıyla dikkat çekiyor. Diğer yandan kentsel dönüşüm, yatırım ve ulaşım projelerinin tüm hızla devam ettiği Edirne’nin prim değeri yükseliyor. Bölgede hayata geçirilen ulaşım projeleri ile beraber şehrin cazibesinin artırılması hedefleniyor. Özelikle Edirne’de devam eden, İstanbul-Edirne hızlı tren hattının tamamlanmasıyla birlikte konut fiyatlarının artması bekleniyor.

Edirne hızlı tren projesi
İstanbul-Edirne arası yolculuk süresini 45 dakikaya indirecek projenin 2020 yılında bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca Edirne Büyükşehir Belediyesi tarafından Murat, Fatih ve Kocasinan mahallelerinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesi ile bölgenin yenilenmesi ve değerlenmesi öngörülüyor. Peki, Edirne satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Edirne konut piyasası hakkında merak edilenler…

Edirne satılık daire fiyatları ne kadar?
Edirne’de hemen hemen her bütçeye uygun konut bulmak mümkün. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Edirne satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 2 artış gösterdi. Edirne şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.768 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Edirne satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 132 bin 599 TL, maksimum 221 bin TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 176 bin 799 TL olarak belirtiliyor.
Emlak yatırımı yapmak isteyen yatırımcılarının araştırdığı konuların başında satılık daire fiyatları geliyor. Konut fiyatlarının dışında bölgedeki yatırım, ulaşım-altyapı projeleri ve konut yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi emlak yatırımcılarının ilgi odağındaki diğer konular arasında yer alıyor. Ayrıca satılık daire alırken dikkat edilmesi gereken unsurlardan bazıları da şöyle; bölgedeki demografik bilgiler, sosyo-ekonomik durum, konutun hastane, alışveriş merkezi gibi sosyal alanlara yakınlığı, evin güneş alıp almadığı, ısı yalıtım sistemi, aidat giderleri, elektrik, su ya da doğalgaz fatura borcu olup olmadığı, bölgenin güvenli olup olmadığı. Bütün bu unsurları göz önünde bulundurarak kararınızı vermelisiniz.

Editör: Haber Merkezi