Çanakkale'deki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi Çanakkale'deki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Biga Devlet Hastanesi’nde mutfak personeline, Diyetisyen M.Tahir YAŞAR tarafından Geniş Çapta Besin Hazırlama ve Pişirme Teknikleri, Besin Kalitesi, Yiyecek Satın Alma ve Kontrol Yöntemleri, Gıda Güvenliği Yöntemi, Mutfak Donanım İlkeleri,Yiyecek Depolama ve Muhafaza Teknikleri konulu eğitim verildi.

Eğitimde; gıda maddelerinin kalitesi, gıda maddelerinde hijyenik koşullar sağlanmazsa oluşacak mikrop türlerinden, bakterilerin gıdalar üzerine nasıl bulaştıkları, besin zehirlenmeleri, hastanelerde gıda kaynaklı besin zehirlenme nedenleri, besinlerle bulaşan hastalıklar üzerinde duruldu.

Diyetisyen M.Tahir YAŞAR; ”Bakteriler özellikle proteinli gıdaları severler. Et, tavuk, balık, sütlüler, hazır gıdalar, soslar bu gruptadır. Bu tür gıdaların üretiminde daha dikkatli olunmalıdır. Dondurulan ve kurutulan gıdalarda bakterilerin kullanacağı su bulunmadığından bakteriler üreyemez.Kritik noktalardan biride çalışma ortamıdır. Üretimi yapılan alan gıda üretimine uygun değilse veya ortamda bazı noktalara dikkat edilmiyorsa gıdalara kolayca bakteri bulaşabilir. Mutfak hizmetleri verdiğimiz sağlık tesislerimizde mutfak ve yemekhane hizmetinde çalışan personellerimize periyodik olarak eğitim vererek, hizmet kalitemizi artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi