Bigalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda Çanakkale’yi temsil edecek Bigalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda Çanakkale’yi temsil edecek
Milli Eğitim Bakanlığının "Hayat Boyu Öğrenme" projesi kapsamında, servis sürücüsü ve servis rehberlerine yönelik 'okul taşıtları rehber personel eğitimi' kursu başladı.

Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Hikmet Cevher, 23 kursiyerimiz Halk Eğitim Merkezi'nde görevli öğretmen tarafından iş sağlığı ve güvenliği, iş kazası ve meslek hataları, tehlikelerden kaynaklanacak risklere karşı alınması gereken önlemler, acil durumlarda yapılması gerekenler konusunda bilgiler alıyor.

Kursun yararlı geçeceğine inandığını dile getiren Cevher, "Öğrencilerimizin daha güvende yolculuk yapması amacıyla düzenlenen kurs çok faydalı olacak. Sınavda başarılı olan servis rehberlerine belgeleri verilecek. Sertifika alan kursiyerlerimiz iş sahibi olacaklar. Aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Kursa gelemeyenler ve iş sahibi olmak isteyeler için yeni kursların düzenlenmesi planlanmaktadır. " diye konuştu.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi