Yeni müfredat kamuoyunun görüşüne sunuldu Yeni müfredat kamuoyunun görüşüne sunuldu
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Bizler gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz” dedi.

Biga Belediyesi tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Biga Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanatları Okulu (ASO) Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz kurslarından 3 bin 808 öğrenci mezun oldu. Yaz Kursları Şenliği’nde hünerlerini sergileyen çocukların performansı, alkış topladı. Biga Belediyesi’nin dört bilgi evi ile Atatürk Kültür Merkezi’nde 24 Haziran’da açılan yaz kursları, öğrenciler ve velileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 3 bin 808 öğrencinin kayıt yaptırdığı kurslarda eğitim gören öğrenciler hünerlerini Yaz Kursları Şenliği’nde sergiledi. Öğrencilerin sergilediği gösteriler, izleyicilerden tam not aldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından törenin açılış konuşmasını yapan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Atatürk Kültür Merkezi ve Bilgi Evleri’miz yaz boyunca cıvıl cıvıldı. Yaz kursları eğitici, öğretici ve eğlendirici içerikleriyle geleceğimizin emanetçileri olan çocuklarımıza çok şey kattı. Sanat, spor ve onlarca eğitici kursla birlikte toplamda 35 kursumuz açıldı ve 41 öğretmenimiz eğitim verdi. 3 yaşından 15 yaşına kadar yaş, ilgi, yetenek ve beceriler göz önünde bulundurularak oluşturulan kurslar kapsamında 3 bin 808 yavrumuz eğitici, öğretici ve bununla birlikte üreticiliğin mutluluğunu yaşadı. Ayrıca eğitmen ve vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepler doğrultusunda yeni kurslar açtık. Ben kurslara emek veren herkese, eğitmenlerimize ve ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Bizler gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin gösterileri izlenilerek kurslarda yapılan el sanatları sergisi gezildi. Programda Başkan Erdoğan, yaz kurslarında görev yapan eğitmenlere teşekkür belgesi, öğrencilere ise katılım belgesi takdim etti.

Şenliğe Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Ada Bilgi Evi, Alişdede Bilgi Evi, Cumhuriyet Bilgi Evi, Şirintepe Bilgi Evi ve Atatürk Kültür Merkezi’nde görevli öğretmenler, binlerce kursiyer ve aileleri katıldı.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi