Biga Devlet Hastanesi'nde Ebeler Haftası Kutlandı Biga Devlet Hastanesi'nde Ebeler Haftası Kutlandı
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biz halkımız destek verdiği sürece halkımıza hizmet etmek için buradayız ve elimizden geldiğince de emanet bilinci ile Biga Belediyesi'nin her bir kuruşunu irdeleyerek, hesaplayarak, israf etmeden halkımıza hizmet etmek için gecemiz gündüzümüz dahil hizmet edebiliriz. Böyle bir istifa durumu yok.” Dedi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, geçtiğimiz gün 18 Eylül Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü programını açıkladığı basın toplantısında yerel medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Erdoğan, Biga’da görev yapan basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayarak,
kendisine yöneltilen “Belediye başkanlığından istifa ettiğiniz söyleniyor, bu doğru mu?”
sorusuna yanıt verdi.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘istifa’ dedikodularına yanıt vererek şöyle konuştu:

“İSTİFA DURUMU YOK”

“Bizim Biga'da bu tür konuşmalar bitmez. Biga belediye başkanlığından neden istifa edeceğiz ki? Biz bu göreve talip olduk. Partimiz bizi aday gösterdi. Çok kıymetli bir onur bizim için. Ardından 2 tane genel başkan onayında Cumhur ittifakı Biga’da sağlandı. Biga Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girdim. Tüm ekip arkadaşlarımın partililerimizin desteği ile güzel bir seçim süreci geçti. Seçim günü de halkımızın takdiriyle Biga Belediye Başkanı olarak seçildim. Bu bizim için onur ve gurur duyduğumuz sonuç. Burada bizim üzerimize düşen nedir? Seçimden önce yani aday adaylık sürecinde kafamızda bazı soru işaretlerimiz vardı. İşiniz ile ilgili, aile yaşantılarımız ile ilgili. Tabii bu endişelerimizi ekip arkadaşlarımız da biliyordu. Seçimi kazandık, ertesi gün daha detaylara inmeye başladık. Biliyorsunuz 12 gün sonra mazbatamızı alabildik. Bu süre içerisinde biz ne kadar kıymetli bir iş yaptığımızın farkına daha iyi vardık. Dışarıdan göründüğü gibi değildir bazı şeyler ve arkadaşlarıma ben şunu dedim. Arkadaşlar gönlünüz rahat olsun, içimizde bazı endişelerimiz vardı ama bugüne kadar kazanmış olduğum edinmiş oldum tüm mal varlığımı kaybetsem de artık üzüntü duymam. Ben pişmanlık duyuyorum bencilce davranmışım, kendimi düşünmüşüm ama öte yandan Biga ile ilgili Biga'nın geleceği ile ilgili biz çok kıymetli bir iş yapmışız. Kesinlikle biz halkımız destek verdiği sürece halkımıza hizmet etmek için buradayız ve elimizden geldiğince de emanet bilinci ile Biga Belediyesi'nin her bir kuruşunu irdeleyerek, hesaplayarak, israf etmeden halkımıza hizmet etmek için gecemiz gündüzümüz dahil hizmet edebiliriz. Böyle bir istifa durumu yok. Belki de son yıllarda olmadığı kadar birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Hem AK Parti teşkilatları olarak hem ittifak sonucu Milliyetçi Hareket Partisi'nin AK Parti ile birleşmesinin sonucu daha da artar. Teşkilatımızla bir problemimiz yok, kimseyle bir problemimiz yok.”

“KİMSEYE KAPIMIZI KAPATMAYIZ”

“Siyasi görüşü ne olursa olsun tüm halkımıza eşit bir şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz, edeceğiz. Yani siyasi kademelerde her görevin bir tanımı vardır. İlçe başkanının görevi tüzükte belirlenmiştir. Yönetim kurulu üyelerinin belirlenmiştir. Belediye başkanının görevi bellidir, meclis üyesinin bellidir, milletvekilinin bellidir. Biz görevimizin tanımı neyse onu yapacağız. İlçe başkanınınkine karışmayacağız, ilçe başkanı yapsın. Milletvekillerimizden destek isteyeceğiz. Biga'nın projeleri kazanması hizmet alması için ve Allah'a şükür öyle bir zenginiz ki… Biga olarak iki tane genel başkan yardımcımız var Bigalı, damatlarımız var genel başkan yardımcısı Bigalı herkes Biga’yı biliyor ve tanıyor. Biga'nın eksiklerini de anlatmak bizim boynumuzun borcu. Mesele Biga ise biz herkesi dinleriz herkesle görüşürüz kimseye kapımızı kapatmayız. Biga'nın dertlerini dinlemeyi öncelikle olması gerekenlerin peşinden koşarız ve bakanlarımızın, milletvekillerimizin desteğiyle inşallah projelerimizi Biga’mıza kazandırırız, kazandıracağız.”

SU KESİNTİSİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

“Biga’mızın suyu artezyen ile Hoşoba Köyü’nden pompalarla basılmak suretiyle geliyor. Hattımız tek hat. Keşke o hat yapılırken çift hat döşenseydi. Şimdi dolu dolu gelmesine rağmen suyumuz ucu ucuna yetiyor. Tabi arıza olduğu zaman ise depomuzdaki su kullanılıyor. Su depoda bittiği zamansa arızanın giderilmesine rağmen hem kullanıma hem de deponun doldurması için biraz zaman geçiyor. Bu zaman içerisinde ise düz olan yerleşim yerinde sıkıntı olmuyor ama yüksek mahallelerimizde deponun dolması lazım ki basınç oluştursun ve yüksek yerlere su gitsin. Biga Belediyesi burada yapması gerekeni kısa zamanda yaptı. Şu andaki imkanlarımız bu. Gelecek ile ilgili yeni su isale hattı ve su deposu ihtiyacımız var. İnşallah bununla ilgili de önümüzdeki yıllarda çalışmalar yaparak hiçbir vatandaşımızı susuz bırakmayacağız.”

HİÇBİR HEMŞEHRİMİZİN AYAĞI ÇAMURA BASMAYACAK

“Alt yapı çalışmaları tamamlandı. 15 bin metre kareye yakın alan sökülmüştü. Biz bunların tamirat ve onarımlarına hızlıca başladık. Belediye olarak taş firmamız ve ihalemiz olmadığı için alt yapıyı yapan firma ve diğer kısmını da Belediye imkanlarıyla sürdürdük. Geçtiğimiz günlerde de taş ihalemizi de yaptık ve sözleşmeleri imzaladık. İhaleyi alan firma taş üretimine başladı. Önümüzdeki günlerde parke taş döşemesi hız kazanacak. Daha önce de söyledik. Biga’da yaşayan hiçbir hemşehrimizin ayağı çamura basmayacak, tozla ilgili sorun yaşamayacak. Kalafat bölgesinde sıcak asfalt çalışmamızı başlattık. Uzun yıllardır sıkıntı yaşayan komşularımızın da az da olsa sıkıntılarını gidermiş olmanın sevincini yaşıyoruz.”

ÇANAKKALE’NİN LİDER KONUMUNA GELECEĞİZ

“Şu an beşinci ayın içerisindeyiz. Biz şu anda toparlanmadayız. Yani mevcut olan Biga Belediyesi'nin araç parkı Fen İşleri şantiyesi, köylerin hizmetinde olan Biga mezbahası bunların hep revizyonları ile daha da kaleyi sağlamlaştırıyoruz. Bundan sonra artık yatırımsal anlamda projelerimizi birer birer gerçekleştireceğiz. Ekim ayı gibi Adaspor-Arapdede arasındaki o alana seçimden önceki sunmuş olduğumuz projemizin çalışmaları başlayacak. Bunun tamamını Biga Belediyesi kendi personeli ve kendi ekipmanları ile yapacak. Yine akabinde hastanenin önünde çamlık olan alanda çay bahçesi olarak düzenlenecek, orada hem çocuk oyun parkı olacak hem hasta ziyaretine gelen vatandaşlarımızın hem de hemşerilerimizin hizmetine kısa sürede kazandıracağız. Biga da biliyorsunuz Kamyon Garajı, Galericiler Sitesi, Etentegre Tesisi bunlar olmazsa olmazı projemizin Biga’mızda ihtiyacı olan projeler. Bunlarla ilgili borsamızın inşaatına başladığı Göktepe mevkiindeki alanın hemen bitişiğinde mera arazimiz var. Mera arazilerimizi de müşahede altına alarak inşallah oranında tahsisini Biga Belediyemize yapacağız. Kamyon Garajı’mız, Hayvan Pazarımız, Etentegre Tesisimiz o bölgeye düşünülüyor. Tabii burada bazı sözleri de aldık. Etentegre tesisi yüksek maliyetli bir proje. Bu da inşallah yapılır. Gerekli izin ve desteği de kazandıracağız. Kamyon Garajı faaliyete geçtiği zamanlar hemen şuan ki kamyon garajının olduğu bölgeye de Galericiler Sitemizi inşa edeceğiz. Önümüzdeki beş yıl tamamlandığı zaman Biga artık kent bölümüne kazanmış, bölgenin en dinamik ticaretinin yapıldığı, hayvancılığının geliştiği, turizmin geliştiği bir yer olacak. Bizim şu an eksiğimiz olan bölüm Turizm. Zenginliğimiz var ama bunları gösterememişiz. İnşallah bu eksikliğinizi de beş yıl içerisinde tamamlayarak beş yılın sonunda her anlamda Çanakkale’nin lider konumuna geleceğiz. Durmak yok yola devam”

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi